Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Ramūnas Vilpišauskas: Kas bendro tarp Marinos Abramović ir Steveno Seagalo?

Diskusijos dėl Rusijos karo prieš Ukrainą įtraukia labai skirtingų užsiėmimų ir pažiūrų žmones, tačiau kartais jų nuomonės dėl karo priežasčių yra stebėtinai panašios. Viena iš tokių populiarių nuomonių – dėl karo kalta ne tik Rusija, nes karas buvo išprovokuotas agresyvios JAV užsienio politikos ir NATO plėtros, o Rusija tik ginasi.
Ramūnas Vilpišauskas
Ramūnas Vilpišauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Toks karo kaip didžiųjų galių tarpusavio santykių aiškinimosi interpretavimas yra paplitęs tarp tarptautinių santykių teoretikų. Tačiau jo taikymas Rusijos agresijai paaiškinti yra neįtikinamas.

Atrodytų, kas gali būti bendro tarp tokių skirtingų žmonių, kaip neseniai Lietuvoje viešėjusi, cituojant žiniasklaidą, „meno pasaulio ikona, žymi performanso menininkė“ Marina Abramović ir amerikiečių veiksmo filmų žvaigždė Stevenas Seagalas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marinos Abramovič paskaita
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marinos Abramovič paskaita

M.Abramović aktyviai pasisako prieš karą, iki jo daug kartų lankėsi Ukrainoje ir prieš pusmetį iniciavo Babyn Yar Holokausto memorialinio paminklo Kyjive atidarymą. Beje, apie šį memorialą plačiai pasklido informacija pirmosiomis Rusijos karo dienomis, kai buvo bombarduotas Kyjivas. Tuo tarpu S.Seagalas ne kartą viešai reiškė savo susižavėjimą V.Putinu kaip „vienu didžiausių pasaulio lyderių“ ir praėjus daugiau nei mėnesiui nuo karo pradžios buvo nufotografuotas kartu su V.Putinu Maskvoje švęsdamas savo gimtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams