Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Kas valdo pasaulį? Ne žydai, ne KGB ir net ne gėjai, o G.Nausėda su N.Mačiuliu

Kieno plaukuota ranka slapta valdo pasaulį, sukelia karus ir finansines krizes? Jau pora šimtų metų nuo šio klausimo kaista didžiausi nacionalistiniai Europos protai. Tamplierių ordinas, masonų ložės, Siono išminčiai ir jų protokolai, tarptautinės korporacijos ir bankai, visur esantis KGB ir visus pokalbius visur įrašinėjanti CŽV. O kur dar po vertybių pilimi besikasantys gėjai niekadėjai?
Rimvydas Valatka (2013)
Rimvydas Valatka (2013) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Silpnapročių mitas tai. Perkaitusių galvų fantazija. Žodžiu, burbulas. Pasaulį valdo ir krizes sukelia du lietuviai vaikiškais veidais. Kuriuos kasdien galite pamatyti per visas televizijas ir turėti tarp veidaknygės draugų.

Kas tie naujieji Siono išminčiai? Kas tie galingieji, 2008-aisiais sukėlę nesibaigiančią finansinę krizę?

SEB prezidento patarėjas G.Nausėda ir „Swedbank“ vyr. ekonomistas N.Mačiulis. Į dienos šviesą juos išvilko Seimo vicepirmininkas, socialdemokratas G.Kirkilas: „Buvo sukelta didelė finansinė panika. Daugiausia prie to prisidėjo ponas Mačiulis ir ponas Nausėda.“

Neįtikėtina, bet akivaizdu. Kuo gali būti pagrįstos G.Kirkilo įžvalgos?

Naujuoju mitu, skelbiančiu, jog Lietuva buvo ir bus pasaulio bamba. Lietuvių kalba artima sanskritui. Žemaičiai buvo sukūrę galingiausią Europoje civilizaciją be plytų. Beraščių pagonių kultūra buvo aukštesnė už raštą atnešusių krikščionių. Visos mūsų geltonkasės gintariniais dantimis buvo skaisčios mergelės, o visi berneliai – kilnūs kariauninkai. V.Landsbergis sugriovė SSRS imperiją. Lietuviai yra dori, lenkai – ne. O Europos centras – tai visuotinai pripažinta – yra šalia Vilniaus.

Todėl nėra ir pagrindo abejoti, kad galingiausi pasaulio vyrukai maklinėja Gedimino ir Konstitucijos prospektais. Kaip teisingai pastebėjo G.Kirkilas, būtent G.Nausėda ir N.Mačiulis buvo užvaldę ne tik A.Kubilių, A.Šemetą ir D.Grybauskaitę, bet nuo jų žodžio per lietuviškas televizijas prieš penkerius metus drebėjo Sitis ir Volstrytas, griuvo akcijų biržos ir šimtus milijardų vartęs „Lehman&Brothers“.

Žodžiu, kaip pirštu į akį. Pasaulį valdo ne Amerika, ne žydai, kaip teigia mūsų tautiniai radikalai, ir net ne gėjai, kurie po savaitės Gedimino prospekte sunaikins visas tautines šios vietos vertybes, o gal ir Žemės ūkio ministeriją, kaip gąsdina A.Zuokas. Pasaulį valdo G.Nausėda su N.Mačiuliu ir prie jų prisišlieję A.Kubilius, A.Šemeta ir D.Grybauskaitė.

Reikėtų tik didžiuotis, kad G.Sorosas mūsiškiams G.Nausėdai ir N.Mačiuliui tik į gizelius tinka? Tik štai kur bėda. G.Kirkilo teorija labai gera, bet vienoje vietoje vis tiek galai nesueina.

Reikėtų tik didžiuotis, kad G.Sorosas mūsiškiams G.Nausėdai ir N.Mačiuliui tik į gizelius tinka? Tik štai kur bėda. G.Kirkilo teorija labai gera, bet vienoje vietoje vis tiek galai nesueina.

Ne todėl, kad N.Mačiulis ne tik krizės sukėlimo dieną, bet dar dvejus metus nuo jos pradžios buvo tik kuklus ekonomikos dėstytojas universitete. Tai dar nieko nereiškia. Žinome, kad tie, kurie slapta valdo pasaulį, moka maskuotis.  O tai, kad universitetas – puiki vieta slėptis, įrodo ir kito skandinavų banko ekonomisto R.Rudzkio, kurio G.Kirkilas jau nė nebeprisimena, pavyzdys.  

Kur tada pakastas šuo?  

Velnias slypi detalėse. G.Nausėda tvirtina, kad kitas pasaulio galingasis N.Mačiulis tėra tik piemuo, kuris ką tik atsikratė paaugliškų spuogų ir iki tikros tikro vyro brandos jam – šimtą metų augti. Be to, N.Mačiulis turi psichologinių problemų ir šiaip kepa straipsnelius tik dėl skaičiaus. Anot G.Nausėdos. Kuris net neskaito N.Mačiulio komentarų, nes „jie tokie pat panašūs, kaip jo kairė ir dešinė akis“.

Ar gali toks valdyti pasaulį? Ne, negali. Ar gali pasaulį valdyti vienas G.Nausėda, jei iš jo slaptų prezidentinių ambicijų viešai šaiposi toks piemuo? Nerimta būtų. Iš pasaulio galingojo nepasišaipytum taip. Tai kaip čia išeina?

Išeina, kad socialdemokratai, priešingai savo kilniam tikslui demaskuoti konservatorius ir liberalus su prezidente, bus sukūrę dar vieną sąmokslo teoriją. Tokią pat nykią, kokias anksčiau valdžioje kūrė konservatorių radikalai, kuriems labiau tiktų vadintis tautininkais.

Kas valdo pasaulį, taip ir likome nesužinoję. Užtat tapo aiškiau, kieno nelaisvėje kenčia Lietuvos politinė mintis. Ji įstrigusi miesčioniškose, kvailose per visą pilvą sąmokslo teorijose.

Kita vertus, o ką socialdemokratams daryti? Konstitucinio teismo išaiškinimas liepia iš kažkur iškasti ir čia pat išmokėti milijardą eurų. Nerasi, Konstituciją pažeisi. Rasi ir išmokėsi, infliacija iš krantų išeis. Ir antrąkart palaidos viltį įsivesti eurą. Todėl ir pučia socialdemokratų propaganda burbulą pirdalą.

Būtų paprasčiau, jei opozicijoje socialdemokratai būtų kiek pamąstę. Ir suvaldę nagų niežulį kreiptis dėl krizinio algų sumažinimo į Konstitucinį Teismą. Kurio sprendimas socialdemokratus dabar ir pasigavo už uodegos. Kaip kokius mažvaikius.

Bet tam reikia mokėti apskaičiuoti bent porą ėjimų į priekį. Kaip parodė A.Butkevičiaus konfūzas su jį Seime iš opozicijos atsivijusiu nuosavu progresinių mokesčių įstatymo projektu tuo metu, kai premjeras viešai aiškino, kodėl jų negalima įvesti, skaičiavimas iki dviejų socialdemokratams vis dar – aukštoji matematika. Neįkandama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas