Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Kiek kainuoja V.Uspaskichas?

Įsivaizduokite, kad prie jūsų gatvėje priėjo „Vilmorus“, RAIT, Baltijos ar kitokių tyrimų klausėjas, ir, jei ne šventų, tai apsipirkimo Kalėdų proga pasidomėjo, kiek jūs kainuojate? Kiek save vertinate, ponia? Be tų senų kailinių ir megztos beretės, žinoma. Ir jūs, pone, tik be tos odinės striukės, kuria gąsdinate retėjančius Londono džentelmenus ir tuos, kaip jūs ten juos nepagarbiai vadinate iš B raidės?

Galima kirsti lažybų iš pusės pirmadienį ant stalo atsidursiančių silkių, burokėlių mišrainių ir grybų su majonezu, kad šis klausimas sugadintų jums nuotaiką labiau nei trečiadieniui atidėta suma už šildymą. Nes jūs net nežinote savo kainos. Arba taip prastai save vertinate, kad toliau jau nėr kur. Pigiau grybo ir gal net silkių. Tų, kurios be galvų.

Amžinai teisūs mūsų konservatoriai gali iš jūsų šaipytis, kad kai kurių iš jūsų kaina svyruoja tarp 20 ir 50 Lt – tiek, kiek kai kuriems iš jūsų sumokėjo V.Uspaskicho darbo ereliai per ką tik įvykusius Seimo rinkimus.  Maždaug penktadalis – čia vėl tas pats amžinai teisių konservatorių trigrašis – buvo nupirkti tik už pažadą per mėnesį mokėti 1509 Lt iki mokesčių.

Bet mes nesam visada teisūs ir vis tiek niekada Lietuvos išgelbėti negalintys konservatoriai. Neturime tikslo jums prispjaudyti į sielą, todėl bandome ieškoti pozityvo – juk Kalėdos, po šimts elnių rudolfų.  Jei taip, tai kiek tada užsiprašyti, kad nebūtų gėda?

Gal ta gera kaina būtų 20 tūkst. Lt? Tiek pagal Dainavos šalies padavimus Darbo partijos žygūnai neva siūlė į Seimą su konservatoriais prasmukusiam senam krepšinio lapinui. Tik už tai, kad neateitų balsuoti dėl kelialapio į teismą V.Uspaskichui ir dviem jo augintiniams. O gal tai bus 10 tūkst. eurų – tiek, kaip paslaptingai kalbama trečiųjų Seimo rūmų bufete, už tą patį siūlyta socialdemokratams?  

Ech, labusai, neturite jūs fantazijos, pasakytų jums Kėdainių kniazius. Kaip reikia save vertinti ir už kiek įvertinti V.Uspaskichas antradienį parodė taip, kad net ne pavyduoliams žadą atėmė.

Vienas V.Uspaskichas vertas tiek, kiek visas mūsų valstybės biudžetas – 26,4 mlrd. Lt! Štai taip. Socialdemokratai balsuoja už nemokamą V.Uspaskicho kelialapį į teismą? Gerai, tada V.Uspaskicho šutvė gali nebalsuoti už valstybės biudžeto įstatymą.

Kaip reikia save vertinti ir už kiek įvertinti V.Uspaskichas antradienį parodė taip, kad net ne pavyduoliams žadą atėmė.

Jaučiate polėkį? Tiesa, tai nėra visai vieno V.Uspaskicho kaina. Tiek V.Uspaskichas įkainavo save drauge su priedais – V.Vonžutaite ir V.Gapšiu.

Bus kaip toje pasakoje, kur valstietis parduoda gaidį ir jautį?

Kaip čia pasakius. Jei nebūtų V.Uspaskicho, nebūtų ir V.Vonžutaitės su V.Gapšiu.  Tai kiek turėtume atimti iš biudžeto sumos, kad gautume V.Uspaskicho kainą? Maksimum 400 tūkst. Lt per metus, neskaitant mokesčių? Bet jis, kaip tas dramblys, juk niekada nemoka. Valstybei. O dvi pridėtinės vertės personos ir taip bus valstybės išlaikomos. Jei ne Seimas, tai teisingumo sistema jais pasirūpins.

Taigi paskaičiuokime, kurmiai. Iš 26,4 mlrd. Lt atėmus kokius 100 tūkst. Lt dviem augintiniams, skaičiuojant su bonusais už kenksmingas ir asmens laisvei pavojingas darbo sąlygas, vis tiek V.Uspaskicho kaina lieka 26,4 mlrd. Lt.  Ir tai net nėra visa jo kaina – tiek jis įsivertino savo, kaip eilinio Seimo nario, ramybę. Kad teisėjai Seime jo šnarpštimo nosimi netrukdytų.

Ant vienos svarstyklių lėkštės – besivaipantis V.Uspaskichas, ant kitos – visos mūsų mokyklos, ligoninės, vaikų darželiai ir kariuomenė, policija ir STT su VSD, ir visa propagandinio balso sirenų paklaidinta Mokesčių inspekcija, ir savivaldybės, ir prokuratūra, ir Seimas. 

J.Mateikos teptuko vertas paveikslas. Veža? O jei veža, tai mokykitės, vaikai, veikti ne iš kaimo Jurgelio, o iš Kėdainių miesto ir apylinkių kniaziaus. Savivertės. V.Uspaskichai, meistreli, mokyk lietuvių vaikus. O jūs, vaikai, taip darykit, kaip V.Uspaskichas daro. Ir nekamuos jūsų nei nevisavertiškumo kompleksas, nei amžino nusidėjėlio sąžinė.

Bet tai kad jam nepavyko nuo teisingumo pasislėpti Seime? Teismas vis tiek eina, o Kėdainių kniazius atrodo kaip Napoleonas po Vaterlo mūšio?

Taip, nepavyko. Ir atrodo jis tikrai taip, lyg visą naktį ugninį škotų vandenį būtų ragavęs. Ir ačiū Dievui, kad taip atrodo. Bet ne apie sėkmę ar nesėkmę ši daina. Apie savivertę. Linksmų Kalėdų, iš kuklumo numirsiantieji!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas