Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rimvydas Valatka: Lietuva gali! (Rudens gėrybės)

Kuo daugiau paims iš mūsų ne tik donelaitiškas gėrybes mums nešantis ruduo, tuo stipriau mūsų pikti naminiai pranašai reikalaus daugiau gerų naujienų. Vietoj blogų. Bet ar teisingai? Ar dėl gerų naujienų stygiaus nezirziama iš sovietinio įpročio? Tingumo? Nenoro mąstyti pozityviai? Pakelkit akis, būrai. Mūsų šalis – nepakartojama. Kas žingsnis – po gerą naujieną.
Rimvydas Valatka (2013)
Rimvydas Valatka (2013) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Du Seimo nariai vienu metu paieškomi per Interpolą. Jei kam tokia žinia atrodo bloga, tai tegu randa jis kitą tokią šalį, kuri, nepraėjus nė metams po rinkimų, jau ieškotų dviejų dingusių kaip į vandenį savo tautos atstovų. Eik skersai žalią žemę, kitos tokios šalies nerasi.

Kiti metų metais ieško savo serijinių žudikų, deimantų vagių, plėšikų, apšvarinusių traukinį, kuris gabeno daug milijonų svarų sterlingų, karo nusikaltėlių, o mes po visą margą pasaulį ieškom savo Seimo narių. Aū, išrinktieji.

Jie skelbia blogas naujienas, o mes – geras. Pavyzdžiui, tokią: iš Lietuvos Seimo narys išvyko su rankiniu bagažu, tačiau Kopenhagoje jį matę lietuviai tvirtina, kad politikas jau neturėjo jokios mantos. Laisvas kaip katakombų krikščionis.

Štai kodėl Lietuva yra tyra it kūdikis. Mes tokie vaikiškai drovūs, kad net trisdešimtmetį perkopusius dvimetrinius mūsų ąžuolus žaidžiant su Serbijos paaugliais kankina jaudulys. Mes gėlių vaikai.

Todėl, kaip skelbia Seimo tinklapyje kabantis Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 1 str. 38 dalies pakeitimas,  nuo šiol visi pradedantieji vairuotojai ir transporto priemonių, kurių didžiausia leidžiama masė didesnė kaip 3,5 tonos arba kurios turi daugiau kaip 9 sėdimas vietas, taksi automobilių ir motociklų vairuotojai bus laikomi neblaiviais, net jei alkoholio koncentracija jų iškvėptame ore, kraujyje, šlapime, seilėse ir kituose kūno skysčiuose bus nulis promilių.

Kuo bloga žinia pasauliui? Gera žinia, kad ją kur devynios – visi girti net nuo rūgpienio ir vaikų košelės.

Dar viena gera žinia yra tai, kad, kaip parodė tautinės religijos Nr. 1 kunigai, mes visi iki gilios senatvės esame ir būsime vaikai, todėl kam mums tikri vaikai. Į mokyklas šįmet atėjo 19 tūkst. mokinių mažiau nei pernai, 39 tūkst. mažiau nei užpernai ir 165 tūkst. mažiau nei 2005-aisiais.

Taip per aštuonerius metus mokyklose išnyko kas trečias vaikas. Kitoje šalyje žmonės plaukus nuo galvos rautųsi, o Lietuvoje ne. Šalį užlieja džiaugsmas vien tik nuo žinios, kad geroji socialdemokratų ir V.Uspaskicho valdžia išgelbės nuo uždarymo net 150 tuščių (nebėra mokinių) ir negerųjų konservatorių mirčiai pasmerktų mokyklų.

Gera žinia: štai kokie mes turtingi. Galime dirbti ir uždirbti net tuščioms mokykloms. O kodėl turtingi? Todėl, kad Lietuva yra vienintelė Europos Sąjungos šalis, kurioje labdaros pagrindais naktimis naudingai kraštui ir jo žmonėms veikia mūsų pagoniški kaukai, gyvatės ir aitvarai.

Gera žinia: štai kokie mes turtingi. Galime dirbti ir uždirbti net tuščioms mokykloms. O kodėl turtingi? Todėl, kad Lietuva yra vienintelė Europos Sąjungos šalis, kurioje labdaros pagrindais naktimis naudingai kraštui ir jo žmonėms veikia mūsų pagoniški kaukai, gyvatės ir aitvarai.

Įsivaizduokite, kaip išpūtė akis Raseinių rajono tarybos narys, tūlas verslininkas V.Šimaitis, kuris vieną tamsų vakarą liūdnas išėjo iš tuščios savo jaujos Nemakščių miestelyje, o jau išaušus rytą rado savo jaują, iki pat gegnių prikrautą kontrabandinių cigarečių. Kai suskaičiavo kaukų gerumo rezultatus, akimis V.Šimaitis nepatikėjo – tie žalčiai jam tik šiaip sau iš dyko buvimo sunešė kontrabandinių cigarečių už daugiau kaip milijoną litų.

Bet tai tik pusė geros žinios tiems, kurie tiki gerų žinių nauda bendruomenių psichinei, fizinei ir kitokiai būklei.

Kai Šiaulių teisėjas, rodydamas į vairuotoju pasivertusį aitvarą-kauką-žaltį, paklausė, ar tai jis sunešė V.Šimaičiui tokius turtus, Raseinių žemės politikas nė nemirktelėjęs atrėžė, jog nepažįsta nei kauko, nei žalčio, nes Jono Lasickio pasakojimo apie žemaičių dievus jam Šiaulių pedagoginiame institute nedėstė, o svetimo gero tai jam nereikia. Ir apskritai tai tik jauja jo, o kas jaujoje – tai jau tikrai ne, teisėjau.

Net tais dar pasitaikančiais liūdnais atvejais, kai koks budulis nušauna gatvėje vaiką, o banditų nepabūgusį Biržų ūkininką ima visaip laužti mafijozų gauja, mūsų šalis vis tiek sugeba iš to išspausti gerąją naujieną.

Pas Biržų ūkininką su vizitu atvyksta partijos „Tvarka bus!“ pirmininkas R.Paksas, pats kartą mažumėlę prasilenkęs su Konstitucija ir kitais įstatymais. Spausdamas ūkininko dešinę, ne tik paragina jį laikytis iki galo, bet ir pasiūlo paramą.

Dar geresnė už gerą žinia yra tai, kad Biržų ūkininką reketavo ir jo žmonos automobilio padangas Biržų centre nebaudžiami badė partijos “Tvarka bus!” vietos skyriaus nariai.

Todėl lieka tik priimti budulių reketuojamą ūkininką į R.Pakso partiją. Tvarkdarių partijos tikrasis narys, net jei jis visiškas budulis, kitam tikrajam tvarkdariui apverstų akėčių į kviečių laukus prieš pat javapjūtę daugiau nebekaišios.

Štai taip Lietuvoje greitai ir lengvai sprendžiamos politinės, socialinės ir net kriminalinės problemos.

Darosi per saldu? Kad nuo gerų žinių visai šleikštu nepasidarytų, įsijungi televizorių. Gal bent tas įprastai praneš nors kokią nors blogą naujieną. Apie tai, kad jojantys ant slovėnų kalno mūrai pamiršo, kas yra vaikiškas jaudulys, kad tuo pačiu reisu sugrįžę namolio N.Venckienė su E.Vareikiu atgailaudami mušėsi į krūtinę ir čia pat atsisakė Seimo narių mandatų ar dar kaip nors panašiai brrr.

Kur tau! „Lietuva gali!“, sušunka simpatiškas jaunas plikis mėlynu kostiumu (jei ką, tai plikė bloga žinia yra tik tiems ir ypač toms, kurios nemąsto pozityviai ir slapta nuo savo artimo svaiginasi blogomis žiniomis). Še tau, boba, ir devintinės. Jei jau taip gerai, tai Lietuva dar ne tai gali. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas