Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vytaras Radzevičius: Po antrojo kėlinio

Futbolo terminais kalbant, antrasis rinkimų kėlinys buvo triuškinantis. Valstiečių ir žaliųjų sąjunga dominavo beveik visoje aikštėje ir laimėjo daugelį dvikovų kovoje dėl kamuolio vienas prieš vieną.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kokie epizodai įsimins iš šių rungtynių?

Pirmiausia – laimėjusios komandos paradoksas. Chemija purškiamų grūdų augintojai darnoje su žaliaisiais. Rinktinei vadovauja trąšų magnatas. Kaip aiškinama partijos tinklalapyje, „žodžio „žaliųjų“ pavadinime atsiradimas atspindi keletą metų vykdytą partijos veiklą, nes tai vienintelė parlamentinė partija, kuri jau atstovauja žaliųjų vertybėms“. Kaip jaustis vieninteliam Lietuvos žaliųjų partijos atstovui naujajame Seime Linui Balsiui? Kurie žalesni?

Laimėjusios komandos paradoksas. Chemija purškiamų grūdų augintojai darnoje su žaliaisiais. Rinktinei vadovauja trąšų magnatas.

Kažkas su žalia spalva neaišku. Kaip ir su politine orientacija.

Partijų lyderiai LRT studijoje po antrojo rinkimų turo bandė suskirstyti Lietuvos partijas nuo kairės iki dešinės. Buvo paminėtas net nacionalsocializmas, tačiau taip ir liko neaišku – kur dabar Lietuvoje kairė, ir kur – dešinė. Versijų kaip liberalų partijų.

Darbo partijos likučiai gavo net Kėdainiuose. Partijos lizdavietėje „darbietė“ Virginija Baltraitienė pralaimėjo buvusiam „darbiečiui“ Dariui Kaminskui. Keli partijos-velionės bendražygiai vis dėlto prasprūdo į Seimą. Spėju, greitai sulauksim transferų – ieškodami darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ žaidėjai pereis į stipresnius klubus.

Žiūrint vizualiai, gandrai Lietuvos fone visiškai užtemdė širdžių kregždutes. Po pirmojo kėlinio konservatoriai turėjo kuo džiaugtis. Po antrojo – nelabai. Net Kaunas, tradicinė TS-LKD citadelė, tapo žemdirbiais. Įvartis į savus vartus ar tikros permainos žaidime?

Vienas garsiausių Lietuvos sportininkų Virgilijus Alekna patyrė pralaimėjimą. Kovos menų meistras Kęstutis Smirnovas partiesė patyrusį Algirdą Butkevičių. Keista buvo girdėti premjero sakinį, kad „rinkėjai neįvertino nuveiktų darbų“. Ar toks socialdemokratų fiasko rinkimuose nėra rinkėjų įvertinimas?

Petras Gražulis vis dėlto į koldūnus prisidėjo per daug grietinės ir paslydo. Daug kartų atstovavęs Gargždams šį kartą P.Gražulis nebesudainuos skanduotės „kas laimės, kas laimės“.

Retos įtampos intriga vyko Naujosios Vilnios rinkimų apylinkėje. Tremtinių ainė Monika Navickienė laimėjo prieš trėmimų organizatoriaus anūką drg. Paleckį. Fone memorialinio garvežio, kuriuo tūkstančius lietuvių sovietai išvežė į Sibirą. Ir fone „žaliųjų žmogeliukų“, kurių grafičius gali pamatyti ant namų sienų Naujojoje Vilnioje.

Naujoji Seimo dauguma dabar matuosis mundurus ir derins žaidimus.

Koks bus čempionatas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas