Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žilvinas Pekarskas: Kas nuodija Mergaitę?

Žodis „Mergaitė“ nuo šiol įgavo naują prasmę ir tapo kone tikriniu vardu. Tai – nepilnametė iš Klonio gatvės, kurios tikrą vardą ir pavardę daugelis žino. Ir kurią Lietuvoje visi nori ginti, tik kiekvienas savaip. O rezultatas nekoks. Vieni nuodija, o kiti bando apsaugoti priešnuodžiais. Treti, kaip prezidentė ir dar keli padorūs politikai, bando laviruoti, tiesiogiai nesikišti į teisėsaugos darbą.
 

Žinių, kad Mergaitė apnuodyta arba yra komoje, redakcija gauna kasdien. Prisistatantys medikais asmenys apie reanimacijoje gaivinamą Mergaitę praneša nesidrovėdami. Netgi suteikia „informacijos“ apie vaiko fiziologiją.

Naujausias violetinių nuodytojų paskleistas gandas, kad Mergaitei vaistai pumpuojami Šventosios ligoninėje. Kol dešimtys lengvatikių šukavo Šventąją, paaiškėjo, kad šiame mieste nėra ligoninės ir niekad nebuvo! Graudu.

Arba, dar gražiau – žmonės nebijo skelbti savo „Facebook“ paskyrose „patikimos informacijos“, kad Mergaitė jau išskraidinta iš Lietuvos. Įvardijamas net konkretus oro uostas – Karmėlavos – iš kurio pakilo lėktuvas...

Ir netgi Irenos Degutienės (kadaise siūliusios Laimutei Stankūnaitei atsisakyti dukros Neringos Venckienės naudai) pavedimu Seimo narių apsilankymas įslaptintame bute lengvatikių minios neįtikino, kad dukra su mama tiesiog džiaugiasi egzistenciniu buvimu kartu. Va jeigu apsilankytų žaliaakių žurnalisčių viliotojas, teistas už finansinius nusikaltimus Saulius Stoma, apkvaitusi minia patikėtų. Atsitiktinumas, ar sutapimas, bet ji labiau tiki šaudančiais teisėjus arba Lukiškių duonos ragavusiais kovotojais. Jeigu aš būčiau Mergaitė ir pas mane į Garliavą blynų pavalgyti atvažiuotų anksčiau teistas, o dabar kaltinamas jaunų žurnalisčių kabinimu seimūnas, nuo intoksikacijos imčiau žiaukčioti. Taigi apie populiariausius nuodus iš eilės.

Nuodas Nr.1: abortai ir sangulavimas krikščioniškoje šeimoje

Žinote, gerai pagalvojus, vis dėlto yra tiesos žodžiuose, kad Mergaitė nuodijama. Pirmiausia vaisius yra nuodijamas motinos įsčiose, ar ne. Prisiminkime, kaip buvo pradėta Mergaitė?

Kaip pati pripažįsta, visiškai nepatyrusi nepilnametė Laimutė Stankūnaitė pasiduoda verslininko Drąsiaus Kedžio kerams. Vėliau – jo valdingumui. Tąsoma už plaukų, retkarčiais nuo smurto ginama Vytauto Kedžio, ji pagal komandą plauna indus ir iš pradžių kaip šunytis klauso savo dvigubai vyresnio sugyventinio. Būsimo kovotojo su pedofilija, kuris sangulaudamas su nepilnamete Laimute liepa jai darytis abortus.

Abortai nepilnametei L.Stankūnaitei buvo daromi Kedžių šeimoje. Na toje, kuri itin garsiai krikščionišką moralę propaguoja, kurios kieme nuolat skamba malda ir gegužinės mišios...

Įdomiausia šioje istorijoje yra tai, kad tokie dalykai vyksta Kedžių šeimoje. Na toje, kuri itin garsiai krikščionišką moralę propaguoja, kurios kieme nuolat skamba malda ir gegužinės mišios, kuri nuolat šaukiasi Dievo pagalbos. Ta, kurios namuose ankstyvą Mergaitės perėmimo rytą atsitiktinai meditavo du kunigai. Žodžiu, padoriausioje Garliavos, o gal tiesiog visų kovotojų su pedofilais šeimoje.

Žinoma, suprantu Laimos ir Vytauto Kedžių skausmą netekus sūnaus ir dar kartą nuoširdžiai užjaučiu. Bet kodėl dėl to turėtų būti nuodijama Mergaitės, kuri nekalta dėl tėvo ar kitų (dar neįvardytų) suaugusių žmonių nusikaltimų, sąmonė? Nes taip buvo priimta Klonio gatvėje per amžius, ten visad egzistavo sava tvarka, o policininkai kreipdavosi į įstatymus laužančius gyventojus tiesiog vardais. Pavyzdžiui, Neringos?

Nuodas Nr. 2: vaikystė be tėvų

Natūralu: kol Laimutė buvo klusni Drąsiaus meilužė-tarnaitė, kaip pati sako, nusprendusi nebedaryti aborto, o gimdyti mergaitę, viskas buvo lyg ir neblogai. Tačiau nesutarimai dėl Mergaitės prasidėjo tuomet, kai Drąsiaus ir Laimutės keliai išsiskyrė – po to, kai morališkai nesubrendusi tapti motina, bet ja šioje krikščioniškoje šeimoje tapusi moteris ėmė mąstyti ir siekti savarankiškumo, mokslo, darbo. Kai pradėjo picas kepti, paprastai tariant.

Pagalvokite, kuriai jaunamartei lengva būtų auginti dukrelę, jei  ištrūkusi iš vyro-svetimoteriautojo-kvaišalų vartotojo guolio norėtų pradėti naują gyvenimą. Tačiau tam neturėtų nei pakankamai patirties, nei proto, nei išsilavinimo.

Apibendrinu: natūralu, kad Mergaitė neturėjo normalios šeimos – vienas kitą mylinčių tėčio ir mamos. Tikėtina, kad ji tapo ne itin romantiškų meilės scenų liudininke. O vaikui emocinis fonas labai svarbu.

 Nuodas Nr. 3: snaudžianti teisėsauga

Nežinia, kaip Mergaitę veikė filmavimo seansai – tėtis su kamera klausinėjantis apie intymius dalykus, užuot pasitelkęs profesionalius psichologus. Nežinia, ar ji sakė tai, ką iš tikrųjų matė ir jautė. Bet fatališkiausias nuodas čia jau būtų ne tėvo kamera, o po to teisėsaugos sukurtas informacinis vakuumas. Kol nėra atsakyta į visus vadinamosios pedofilijos bylos klausimus, šioje vietoje dedu daugtaškį.

Kol nėra atsakyta į visus vadinamosios pedofilijos bylos klausimus, šioje vietoje dedu daugtaškį.

Akivaizdu tik tiek: daugelis, gavę D.Kedžio „filmuką“, juo nepatikėjo. Laukė kriminalistų reakcijos. Kol jie snaudė, nuodas pasklido labai plačiai: dalis Lietuvos pradėjo tikėti, kad pedofilų klanas valdo kiekvieną, kuris nepalaiko „viską žinančio“ ir net Drąsiaus žūtį laidoje parodžiusio Kristupo Krivicko ir „gerosios tetos“ Neringos Venckienės. Žudiko sesers ir teisėjos, kuri „vardan Mergaitės“ kelerius metus nevykdė teismo sprendimo.

Tikėjimą, kad pedofilų klanas profesionaliai nužudė patį Drąsių Kedį ir vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą, vėlgi sustiprino teisėsaugos nerangumas. Tempė tempė gumą, net D.Kedžio lavono neatpažino, kol pagaliau paskelbė, kad abu užspringo šaukšte sriubos… Apgailėtina.

Nuodas Nr. 4: N.Venckienės „viešumo“ taktika

Tuo metu, kai gerbiami dėl savo profesionalumo psichologai choru prašė Neringos Venckienės ir Kedžių nekankinti vaiko masinėmis mišiomis, koncertais, nuolatiniais filmavimais ir minios apgultimi, Mergaitės globėja turėjo savo planų ir laikėsi savo taktikos. Esu pripažinęs, kad N.Venckienė ne kartą buvo žingsniu priekyje teisėsaugos ir sumaniai laimėjo laiko – rašydama skundus, prisidengdama kryžiumi ir gąsdindama pedofilijos klanais. Ji savo pasiekė, net dalis kultūros žmonių, menininkų vienareikšmiškai remia „violetinius“.

Tai – abėcėlinė minios valdymo psichologija, nes bendras nematomas priešas visad suvienija. Valstybiniu mastu tai būtų terorizmo baimė (pvz., rusai kasdien praneša apie nukenksmintus teroristus ir taip priverčia gerbti valdžią), padedanti valdyti minias. O Garliavos masteliais didžiausia pasaulio nelaimė yra teisėjų pedofilų klanas su viena išimtimi – N.Venckiene. 

Įdomu, kad jam priskiriami žmonės (ir viešai įžeidinėjami) be jokios logikos: kas tik pasisako prieš N.Venckienę, tas ir pedofilas. Kada baigsis šita beprotybė?

Kas tik pasisako prieš N.Venckienę, tas ir pedofilas. Kada baigsis šita beprotybė?

Per trejus metus violetinis virusas iš tiesų labai paveikė lietuvių (taip pat ir išeivijos) mąstymą. Ir vėl kaltinčiau valdžią. Teisingumo ministras R.Šimašius aiškina, kad „reikėtų žmonėms paaiškinti, kodėl tokiomis priemonėmis vykdomas teismo sprendimas“. O ar paaiškino? Elementari viešųjų ryšių stoka, kuria sumaniai naudojasi N.Venckienė ir jos palaikymo komanda, ginkluota lėlėmis ir švirkštais. Ir kiekvieną detalę paverčianti „įrodymu“. Net ir pasakymas apie „aštuonias rankas“ tapo neginčijamu argumentu, kad Mergaitė paveikta kvaišalų. Pasiklausykite, kokiomis metaforomis Seime kalba jau seniai pilnamečiais tapę seimūnai. Ir diagnozuokite, kokių vaistų paveikti šie žmonės. Tarkime, tas pats S.Stoma gėlių vazone įžvelgęs mėšlą (cituoju), ir pan. Arba violetinių mitingų organizatoriai, norintys pas Mergaitę atsiųsti Ukrainos prezidentą V.Janukovyčių... Atsiprašau, bet tikras durnių laivas.

Nuodijimas Nr. 5: nuomonės, bet ne faktai

Bent jau man asmeniškai labiausiai apmaudu, kad nuodus skleidžia ir žurnalistai arba save jais laikantys populistai.  Gerbiu LNK, kuri reportažą iš mergaitės perėmimo operacijos parodė be jokių komentarų: nei UŽ, nei PRIEŠ. Gerbiu prezidentę, kuri išdrįso prisipažinti, kad nežino tiesos. Juk nuo to ir reikėjo pradėti.

Tuo tarpu kiti informacijos skleidėjai (ypač politikieriai) rėžė iš ekranų bei socialiniuose tinkluose tiesiai šviesiai: Mergaitė pagrobta iš globėjos namų, Mergaitė atsidūrė reanimacijoje, Mergaitei suleista vaistų, kad ji viską pamirštų... Net Vytautas Landsbergis drįsta imtis ne tik marsiečių žinovo, bet ir psichoneurologijos-toksikologijos eksperto vaidmens ir diagnozuoja, kad „Mergaitė po perėmimo atrodė apsvaigusi, matyt, gavusi injekciją“. O tai jūs norite, kad ji miniai dainas dainuotų po karinės operacijos, kai policijai tenka pjauti užsibarikadavusios teisėjos duris?

Po šio mano rašinio internete neršiantys komentatoriai, garantuoju, pavadins mane atmata, nesusipažinusia su realybe, tarnaujančia pedofilams, papirkta klano ir pan.  Avansu dėkoju už tokį įvertinimą. Bet jei dar turite sveiko proto, skaitykite toliau.

Peržiūrėjau neretušuotas nuotraukas, darytas Mergaitei važiuojant automobiliu (policijai jau įvykdžius teismo sprendimą). Ji guvi, sąmojinga. Arba, paprastai tariant – natūrali. Suprantu, kodėl S.Stoma veržiasi į įslaptintą butą ir kodėl V.Landsbergis savo žodžiais neatsakingai nuodija ir taip intoksikuotą masinę sąmonę, kuriai trūksta duonos ir žaidimų. Politikai yra profesionalūs manipuliatoriai, išnaudojantys situaciją. Jei byla pasisuks kitaip, jie savo žodžių išsižadės, o atpirkimo ožiu taps minia.

Politikai yra profesionalūs manipuliatoriai, išnaudojantys situaciją. Jei byla pasisuks kitaip, jie savo žodžių išsižadės, o atpirkimo ožiu taps minia.

Man tik keista, kad šimtai tūkstančių blaiviai mąstančių žmonių, besiremiančių įrodytais faktais (o ne kliedesiais), tyliai stebi iš šalies – kuo baigsis šita Garliavos anarchija.

Pabandykite atvykti prie Vilniaus savivaldybės ar prezidentūros ir pasistatyti nelegalią palapinę, tarkime, reikalaudami patikrinti kai kurių Seimo narių skaidrumą, proto sveikatą ir kitas būtinas kompetencijas. Arba surengti nelegalias eitynes Gedimino prospekte. Taigi Artūras Zuokas šarvuočiu pervažiuos, nes jūs pažeidžiate įstatymus ar bent jau Kelių eismo taisykles! Tačiau kai kiekviename žingsnyje Konstituciją bei žmogiškas vertybes pamina violetinė minia, Zuoko šarvuotis tyli. Nepaisant pareiškimų, kad „Vilnius netaps Garliava“.

Paskutinis nuodas: viešai rodomas veidas

Dar keisčiau atrodo pačių Kedžių su N.Venckiene priešakyje noras parodyti „smurtą prieš Mergaitę“ bet kokia kaina. Jeigu jie galvotų apie Mergaitės ateitį, tai nei smalsi minia, nei tūkstantinė internautų auditorija nematytų nepridengto L.Stankūnaitės ir D.Kedžio dukrelės veido. Bet ne, nesvarbu kaip, kad tik tikslas būtų pasiektas. Ar tas tikslas yra Mergaitės šviesi ateitis, ar įskaudintos šeimos ambicijos? Juk tokiais veiksmais, ir vėl prieštaraujančiais įstatymams (teisėja turėtų tai žinoti), N.Venckienės vadovaujami filmuotojai ir transliuotojai akivaizdžiai kenkia Mergaitei ir, pasikartosiu, nuodija jos ateitį.

P.S. Tikiuosi, tyrėjai tinkamai atliks savo darbą ir ši istorija baigsis: Mergaitė galės harmoningai bendrauti su mama, seneliais, teta ir laiminga sulauks pilnametystės, minia grįš kurti Bendrojo vidaus produkto, o politikai, užuot ignoravę Seimo posėdžius, sąžiningai atidirbs už atlyginimą. Nes dabar „už Mergaitę“ ir „prieš smurtą“ yra tik žodžiais – kol juos rodo per TV. Kai šį įstatymą svarstė Seimas, šiandieniniams „kovotojams“ rūpėjo kiti dalykai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas