Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 14

15min iš Kyjivo: ukrainiečiai apie NATO susitikimą Vilniuje – atėjo laikas

Rusijai nesiliaujant apšaudyti Kyjivo ir kitų miestų, ukrainiečiai tikisi, kad šį siaubą nutrauks ne tik žadamas šalies ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, bet ir artėjantis NATO viršūnių susitikimas Vilniuje. 15min kalbinti Kyjivo gyventojai mano, kad Ukraina bus saugi tik tuomet, kai taps visateise NATO nare.

Ketvirtadienį kalbėdamas apie Osle vykstantį NATO susitikimą, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo, kad Ukrainai reikia aiškaus kelio į narystę Vakarų aljanse, jei jis nenori, kad Vakarų abejonės padrąsintų Rusiją imtis ryžtingesnių veiksmų.

„Turime nepamiršti, kad kiekviena abejonė, kurią parodome čia, Europoje, yra apkasai, kuriuos Rusija neabejotinai bandys užimti“, – sakė jis, ragindamas Europą nedelsiant suteikti saugumo garantijas ir „aiškius kvietimus“ dėl narystės NATO.

Savo ruožtu NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį Aljanso susitikime Osle teigė, kad sąjungininkai taip pat bando pasiekti pažangos dėl ilgalaikio finansavimo ir saugumo plano Ukrainai.

Jis teigė, kad sąjungininkai ir toliau sutaria, jog Ukraina vieną dieną taps NATO nare, o kol kas Aljansas turėtų suteikti jai saugumo įsipareigojimus ir didelį naują finansavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus