Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 30

15min.lt konferencijoje Donatas Montvydas prisipažino labiausiai bijantis vienatvės

Trečiadienio popietę tiesioginėje 15min.lt konferencijoje svečiavosi šių metų Lietuvos atstovas „Eurovizijos“ konkurse Donatas Montvydas bei jo prodiuseris Martynas Tyla. Konferencijos metu svečiai atsakė į skaitytojų klausimus.
Donatas Montvydas
Donatas Montvydas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min.lt primena skaitytojams, kad šių metų „Eurovizijos“ konkurso finale, vykusiame Azerbaidžano sostinėje Baku, kūrinį „Love is Blind“ atlikęs D.Montvydas užėmė 14-ąją vietą. Į finalą vaikinas buvo deleguotas antrojo konkurso pusfinalio metu, pastarajame užėmė net 3-iąją vietą. Į Lietuvą iš Azerbaidžano D.Montvydas grįžo pirmadienį.

15min.lt redakcijoje D.Montvydas viešėjo ir prieš išvykdamas į konkursą. 

Per mažiau nei parą 15min.lt pasiekė net keli šimtai D.Montvydui adresuotų skaitytojų klausimų, sveikinimų ir palinkėjimų. Ribotas konferencijos laikas leido užduoti atlikėjui tik pačius aktualiausius ir įdomiausius klausimus.

Konferencijos pabaigoje D.Montvydas išsirinko keturis jam labiausiai patikusius klausimus ir jų autorius apdovanojo dvigubais pakvietimais į savo koncertus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. D.Montvydo sprendimu, jo koncertuose su specialiais pakvietimais apsilankys klausimus uždavę Egidijus Mikolaitis, Silverija, Eglė Grigutytė ir Vilma Dulinskienė.

Laba diena, Donatai, norėčiau paklausti, kas, tavo nuomone, būtų buvęs  verčiausias atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse, jeigu  nebūtum nugalėjęs šios atrankos? Ar daug dėmesio sulaukei didžiojo „Eurovizijos“ finalo metu? (Danguolė Lukošiūnaitė, Šiauliai)

Donatas Montvydas: Manau, kad palikčiau rezultatus tokius, kokie yra. Jei nebūčiau pirmas, palikčiau tokią tvarką, kokia buvo, penketukas buvo geras, ir „Dar“, ir Monika Linkytė. Palikčiau viską, kaip buvo. Jau atvažiavę į Azerbaidžaną nuo pirmos dienos sulaukėme daug dėmesio ir autobusas skirtas Lietuvai, policijos eskortas, 7 klasės „BMW“, žurnalistų dėmesys... Aišku, patekus į finalą jis kone padvigubėjo. Tačiau delegacijos turėjo savo kambariuką, kur galima buvo užsirakinti ir niekas netrukdydavo (šypsosi).

Laimėjus atranką atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse, Jūsų populiarumas labai padidėjo, kaip manote, ar jis išliks toks pat ir po šio konkurso, nepaisant to, kad, rodos, ir nenuvylėte savo pasirodymu, tačiau didžiule pergale taip pat negalite girtis? (Miglė Noreikaitė)

Va, prašau. Manau, kad populiarumo kreives lemia projektai, įvairūs etapai. Dviejų savaičių viešnagė Azerbaidžane tapo savotišku realybės šou, populiarumas pasiekė aukštą tašką, bet mano darbai tęsiasi, bet krūvis mažesnis ir ritmas kiek lėtesnis. Bet vis tiek būsiu muzikos pasaulyje, būsiu matomas, viskas suplanuota iki Naujųjų metų. Tie šuoliai dėmesio privalo būti, sunku išsilaikyti tik viršūnėje. Nelikau paskutinis, patekau į finalą, tai turėtų nešti tik džiaugsmą. Suomiai iki pergalės kopė 50 metų, o mes tiek laiko nė nedalyvaujame „Eurovizijoje“. Nėra ko nusivilti, džiaugiamės savo pasirodymu, rezultatais.

Kokią turėjai ar turi didžiausią  svajonę, kurią jau pavyko išpildyti?  (Danguolė Lukošiūnaitė, Šiauliai)

Didžiausios svajonės nėra, jos veja viena kitą. Vaikystėje norėjau būti dainininkas, norėjau būti krepšininku, atstovauti savo šaliai. Iki šiol noriu turėti savo namus, didelį namą su krepšinio aikštele, su baseinu. Svajonės pamažu išsipildo (šypsosi).

Kokios tavo didžiausios vertybės? Kas jas padėjo suformuoti ir ar galėtum jas išduoti ar keisti dėl didžiulės šlovės, pavyzdžiui, tokios kaip Lady Gaga? (Sigita Siliūnaitė, Kaunas)

Ta pati Lady Gaga turėdama tam tikrą savo įvaizdį, spėju, prisilaiko tam tikrų vertybių. Šlovė gali susukti galvą, jei nėra šalia tinkamų žmonių. Vertybės – filosofinis dalykas. Man svarbu, ką galiu išsakyti per savo muziką, pasirodymus, sunku įvertinti tai žodžiais. Reikia spręsti, ar žmonės manimi tiki. Savo muzikinį kelią sieju su tomis vertybėmis, kurios man buvo įskiepytos augant.

Kokių įdomiausių ir linksmiausių gandų yra tekę išgirsti apie save spaudoje? (Ieva Ramelytė, Kaunas)

Visokiausių. Pradžioje dėl orientacijos (šypsosi).

Martynas Tyla: Žmonėms įdomu, kas su kuo miega, visi per tai praėjo.

Donatas Montvydas: Buvo komentarų dėl mano plastikos, dabar tai supranta ir vertina kaip genialų judesį. Michaelas Jacksonas kai pirmą kartą susiėmė už tarpkojo irgi nebuvo suprastas.

Kaip kovojai su jauduliu „Eurovizijos“ scenoje? (Gerda)

Jauduliui leidau pasilikti, o su baime kovojau. Be jaudulio sunku nustebinti žiūrovą. O kovoti su baime sunku, reikia daug praktikos, daug patirties scenoje. Šį sykį susikaupimo, kvėpavimo, nusiraminimo pratimai padėjo pasikaupti, išsiaiškinti, kas esu ir ką noriu pasakyti savo pasirodymu, suprasti asmeninę motyvaciją.

Sveikas. Kaip manai, ar jei tavo pasirodymui būtų skirta daugiau lėšų, būtum užėmęs aukštesnę vietą? (Valdas Ramanauskas)

Ne, nemanau. Vizualiai pasirodymas sprendžiamas taip – yra dainos, kurioms reikalingi fejerverkai, pritariantys vokalistai. Man to nereikėjo. Mano raištis nekainavo 20 tūkst. Lt. Nemanau, kad pinigai daug ką pakeistų. Daugiau įtakos turėjo politiniai dalykai. Įtakos turėjo ir pati daina. Mes padarėme ką galėjome.

Donatai, kaip manai, ar verta aukšto lygio muzikantams eiti į tokius konkursus kaip „Eurovizija“? Geriausias šių metų pavyzdys – Didžiosios Britanijos atstovas, kuris liko priešpaskutinis. Europa nesupranta geros muzikos ar jo daina nebuvo vykusi? Kita vertus, tu irgi profesionalas ir buvai ganėtinai neblogai įvertintas. Kur gi sėkmės receptas: profesionalume, dainoje, kilmėje ar kur kitur? (Kornelija Šidlauskaitė, Šiauliai/Vilnius)

Šis festivalis – profesionalų festivalis. Ten nėra mėgėjų. Na ir kas, kad praslydo viena ar kita daina ne tokia. Daugiau nėra kur važiuoti. Galbūt britams ir yra kitų rinkų, bet mums nėra pasiekiama jokia panaši scena. Ten dirba tokie profesionalai, ten dirba patys geriausi iš geriausių. O laimėti reikia visumos. Ištrauktas ne tas skaičius, kaimynai neprabalsavo... Turi būti cinkelis dainoje. Manau, kad visoms valstybėms įmanoma laimėti, bet tai ilgas visų sričių profesionalų darbas. Švedai tai padarė ypač gerai, techninis darbas buvo atliktas puikiai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Donatas Montvydas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Donatas Montvydas 15min.lt redakcijoje

Ar galėtum išvardinti penkis savo favoritus šių metų Eurovizijoje ir koks kriterijus renkantis geriausią pasirodymą Tau yra svarbiausias? (Lyra Donovan, Vilnius) Kurie dalyviai tau labiausiai nepatiko? (Aurelija Milašiūtė, Pasvalys)

Pirmas kriterijus muzikoje apskritai – sujaudinti žmogų. Mane sujaudino Ispanijos atstovės pasirodymas, kuris puikiai suskambėjo stebint gyvai, patiko švedė, azerbaidžanietė. Patiko estas. Tokių ypatingai sujaudinusių buvo tik 4-5 dainos. Negaliu sakyti, kad kažkas nepatiko, visi buvo savo amplua.

Ar konkurso metu nepastebėjai Azerbaidžano valdžios draudimų ar kitokių antidemokratinių dalykų, kuriuos skelbia žiniasklaida? (Konstantinas Jurgilas, Kaunas)

Ne, nepastebėjau. Mentaliteto, kultūros skirtumas yra, tačiau žmonės būdami gerąja prasme atsilikę labiau gerbia moteris, yra mandagesni. Pats jokių streikų nemačiau.

Kaip vertini gandus, jog šiemetinė komisija buvo papirkta? (Konstantinas Jurgilas, Kaunas)

Aš apie tai nežinau. Iš vienos pusės tai yra pagirtina, jei kažkas stengiasi papirkti, vadinasi, ta šalis nori rengti konkursą. Žinoma, tai negarbinga, bet parodo, kad valstybė stengiasi dėl visos šalies. Tas dalykas yra, buvo ir bus. Bet nemanau, kad kažką galima papirkti.

Ar, tavo nuomone, „Eurovizija“ nėra tik valstybių santykių aiškinimasis? (Konstantinas Jurgilas, Kaunas)

Ne, manau, kad tai yra dainos festivalis, o visa kita yra priedai-pabarstukai.

Koks didžiausias konkurso minusas? (Dovilė Barzdaitė, Vilnius)

Jokių. Net nežinau. Tas politinis braižas – balsuoti už kaimynus. Bet nemanau, kad tai trūkumas. Minusų ieškoma tuomet, kai nelaimima.

Ar sudainuotum kokią nors dainą su neprofesionaliu muzikantu, kuris net nenusimanytų apie natas? (Neimantė Babilienė, Širvintos)    

Daug žinau atlikėjų, dainininkų ir net pasaulinių žvaigždžių, kurie nepažįsta natų. Jei paprašytų dėl humoro, nesutikčiau. Jei tai būtų vaikai, paramos renginys ar žmonės su negalia, tikrai padėčiau.

Labas, Donatai. Tavo pasirodymas sulaukė daug kritikos iš Vokietijos – kalbėjo, kad tavo raištis primena Zoro, o šokiu bandai atkartoti Jacksoną. Kaip manai, ar tik jie nebijo gauti gero bizūno nuo Zoro? Man labai patiko tavo pasirodymas. Jeigu vokiečiams tu Zoro, tai jų atstovas su tuo kepuriuku tikras Smurfas. (Loreta Bardauskaitė, Kaunas)

Labai gražus komentaras. Prie savo šalies kėlimo prisideda ir komentatoriai. Net Turkijos komentatorius nelabai gražiai apie mus komentavo. Per vieną Švedijos apžvalgą irgi parodė tik trečdalį mūsų dainos. Tai – tik pavyzdžiai, bet tai – geras žiūrovų programavimas. Jei jie mato potencialų konkurentą, taip ir elgiasi. Yra kaip yra.

Norėčiau paklausti, kaip manai kodėl užsieniečiai buvo tokie pesimistai mūsų atžvilgiu ir prognozavo paskutinę vietą? (Vilija Krisiulevičienė, Varėna)

Martynas Tyla: Kas taip prognozavo? Mums nuo pat pradžių buvo prognozuojama vieta antrajame dešimtuke. Gal ji labiau slaviška, bet rezultatas labai geras.

Donatas: Europos mastu ji buvo vertinama gerai.

Donatai, išpopuliarėjęs turėjai sulaukti gausybės gerbėjų žinučių apie meilę, gal net vestuves. Ar sulaukei? Gal galėtum atskleisti keletą įsimintinesnių? (Egidijus Mikolaitis, Šiauliai)

Negavau nė vienos žinutės. Kur jūsų žinutės? (juokiasi) Mano telefonas gerai užslaptintas arba Martynas gerai dirba. Palaikymą jaučiu ir taip, o kuriant muziką, geriau atsiriboti nuo asmeniškumų.

O po dešimties metų, tikiuosi, aplinkui lakstys maži Montvydukai, lips tėčiui ant sprando, turėsiu savo namus, tikiuosi susipažinti su pasauliu, aplankyti Japoniją, Ameriką...

Labai smalsu: žinomi, talentingi ir sėkmės lydimi vyrai dažniausiai neatsigina merginų/gerbėjų dėmesio. Būtų labai įdomu išgirsti koks linksmiausias įvykis, incidentas yra nutikęs tau su gerbėjomis, tavo, kaip atlikėjo, karjeros metu? (Ieva Ramelytė, Kaunas)

Šiuo laikmečiu nebėra tokio fanatizmo, nebėra persekiotojų, kaip buvo Selo laikais, kai laksto ir paskos. Dabar gerbėjai kuklesni, jie turi Lady Gagą, Beyonce, Justiną Timberlake‘ą... Gerbėjai pasidarė mums tolimi, kartais norėtųsi gauti gėlių, gauti laišką. Bet pasikalbėjus su kitais, visiems taip yra, tai bendra tendencija.

Koks įsimintiniausias, o galbūt linksmiausias įvykis, nutikęs lietuvių delegacijai Baku? (Dovilė Didžiokaitė, Rokiškis)

Martynas Tyla: Įsimintiniausias įvykis buvo kai po vieno renginio grįžinėjome su išreklamuotais „baklažaniniais“ taksi, grįžome virš 100 km/h greičiu. Buvo baisoka. Jis atsisukęs su mumis kalbėjosi, net nežiūrėjo į kelią. Bet jie karšti žmonės, nori padėti. Buvome šiltai priimti. Tai net nesusiję su organizatoriais, žmonės iš savęs yra tokie šilti.

Donatas: Mes su Martynu ryžomės išbandyti avinų sėklides.

Martynas: Man priminė keptus kazlėkus.

Tu esi gimęs spalio 22. Tą pačią dieną šventi ir vardadienį (beje, šventi jį?)  O ar žinai, kad 1797 m. spalio 22-ąją Paryžiuje pirmą kartą žmogus išbandė parašiutą? Esi sklandęs su juo? (Silverija)

Mmm... Apie vardadienį sužinojau būdamas gal 16-os. Matyt, tėvai slėpė, kad nereikėjo dvigubai daugiau dovanų dovanoti (šypsosi). Parašiutu nesklandžiau, nesaugiai jaučiuosi, kai nejaučiu žemės po kojomis.

Sveikinu su nepakartojamu pasirodymu ir dėkoju už tai, kad šiais metais Lietuvos vardui pridėjai profesionalumo ir kūrybiškumo. Mano klausimas: Tu esi daugybės konkursų lauretas ir prizininkas – kaip tu nusprendi, kokį tikslą sau išsikelti (prieš konkursą) ir kokio jo išpildymo tau užteks? Bei kaip tu jo sieki? (Justė Tamošauskytė, Kaunas)

Viskas prasideda nuo minčių, kurios ir prišaukia konkursus, festivalius, projektus. Apie „Euroviziją“ žinojau iš anksto, kad reikia ruoštis, dirbti. Pasiruošimas turi vykti nespontaniškai. Mano atveju, norint išlaikyti aukštą kartelę, reikia ruoštis ne du mėnesius ir ne tris. Manau, reikia įdėti daug darbo.

VIDEO: 15min.lt konferencijoje - Lietuvos atstovas Eurovizijoje Donatas Montvydas

Ar pats nemanai, kad galėjai pasirodyti tikrai su geresne daina ir užimti daug geresnę vietą? Manau, ne vienas žmogus man pritartų, kad dabartinė daina neprilygsta tavo ankstesniosioms. Tad kodėl reikia pykti ant mūsų kaimyninių šalių? Juk balsuoti reikia ne už draugiškumą, ne už kaimynystę, o už dainą! (Justė Žarkauskaitė, Klaipėda)

Niekas nepyksta. Aš nepykstu ant tų, kuriems nepatiko. Aš irgi automobilyje klausau tik tai, kas man patinka. Kitos šalys tik klausė, kodėl už mus kaimynai nebalsavo. Gal tiesiog šalis nemoka savęs reprezentuoti užsienyje. Šiemet pasirinkome šią dainą. Neaišku, kaip būtų buvę su kita daina.

Martynas Tyla: Juk žmonės Lietuvoje patys išsirinko šią dainą, už ją balsavo, vadinasi, ji buvo to verta. Donatas galėjo rinktis dainą.

Donatas: Aš pajutau dainą „Love Is Blind“, ji buvo man artima. Komentarai yra skirtingi. Aš negaliu pasakyti, kaip būtų, pasirinkimas jau buvo padarytas.

Martynas: Vakar žmogus gatvėje prie manęs priėjęs mane įvairiais žodžiais nepadoriais išvadino vidury baltos dienos. Užsipuolė, jaučiau, kad gresia bėda, gerai, kad mano sudėjimas ne toks, kad pultų. Supratau, kad ta agresija dėl „Eurovizijos“.

Ar esi azartiškas? Ar domėjaisi lažybų bendrovių pasiūla skirta „Eurovizijos“ konkursui? Su prodiuseriu investavote, kad pateksi tarp 10 geriausių – ne daug trūko. Ar tai buvo vienintelis paties atliktas statymas?  Artėja futbolo čempionatas. Ar lažinsiesi dėl Euro2012 rungtynių baigčių? Kurios rinktinės žaidimas labiausiai patinka? (Vytautas Kačerauskas (Vilnius/Kaunas)

Aš visiškai neazartiškas, nevaikštau į kazino, bet esu konkurencingas žmogus. Lietuviškai skamba negražiai, bet aš mėgstu varžytis, man reikia, kad būtų geresnių už save. Kazino nesilažinu, nestatau, tačiau gyvenime žaidžiu, kad laimėčiau prieš kitus, prieš save. Esu azartiškas ne žaidimų prasme. Darysiu prognozes dėl Euro2012 rungtynių baigčių, tačiau darau tai be pinigų, rašau savo nuomonę, tačiau beveik nenusimanau futbole (juokiasi).

Kokia yra tavo pati didžiausia baimė? (Giedrė Žėkaitė, Kaunas)

Būti vienam. Vienatvė yra didžiausia baimė.

Dažnai žmogui būna taip, kad jis sustoja ir pavargsta, paskui sunkiai randa jėgų vėl pradėti viską iš naujo. Donatai, iš kur semiesi jėgų? Kas padeda nesustoti? (Eglė Grigutytė, Kaunas)

Artimieji, šeima, antroji pusė. Jie yra pagrindinis varikliukas. Dabar ir gerbėjai, tačiau jie atsirado tik išgarsėjus. Tėvai yra visada šalia, jie palaiko, skatina laikytis principų, realizuoti save, užsidirbti pinigų. Taip buvau auklėjimas.

Esi jaunas, ar eini į klubus, jei taip ar visada vediesi šalia savo draugę? (Giedrė Žėkaitė, Kaunas)

Nevaikštau į klubus. Nematau tikslo. Aš žinau, kad turiu klubuose daug koncertų, savo asmeninį poilsį matau kitaip – tai maistas, režimas, gamta, SPA. Buvo akimirkų, kai anksčiau norėjosi apsilankyti, pabandyti. Pastaruosius 4-5 metus esu labai retas svečias klubuose.

Ar išmokai azerbaidžanietiškų papročių? Ar domėjaisi istorija miesto, šalies? vykai į ekskursijas? važiuotum į Baku dar kartą – ne komerciškai, o tiesiog paatostogauti? Ar mieliau rinktumeis kitą šalį? (Giedrė Žėkaitė, Kaunas)

Norėčiau pamatyti visą pasaulį, tad drįsčiau sakyti, kad norėčiau pamatyti kitą šalį, kad galėčiau palyginti. Bet Baku man labai patiko, žinoma, ten verta nuvažiuoti, man labai patiko miestas, vietos, kurias rodė gidai. Žinoma, antrąsyk važiuočiau su draugais, artimaisiais. Man labai įstrigo tai, kad azerbaidžaniečiai mėgsta labai garsiai kalbėti. Turguje jaučiausi kaip namie, nes mes, žemaičiai, irgi mėgstame garsiai kalbėti (juokiasi).

Ar nenorėtum atstovauti ne Lietuvai, o kitai šaliai, kurią labiau palaiko kaimynai? (Regina Šerelienė, Kaunas)

Nėra skirtumo kokiai šaliai atstovauti. Aš visąlaik žinosiu, kur gimiau. Aš esu Žemės žmogus, noriu pristatyti muziką, o ne tik savo šalį. Daugeliui kilo klausimų, kodėl aš esu Donny Montell, o pase Donatas Montvydas. Širdį nėra nei vardo, nei pavardės, nei šalies.

Labas, Donatai, 15min.lt pasirodė straipsnis „Politikuojanti „Eurovizija“: emigrantai tolsta, kaimynai nebemyli“. Ar tu pritari šiai pozicijai?

Su šia fraze galima ir sutikti, ir ne. Ji skamba negatyviai. Galima atrasti įvairių pusių. Nubalsavo už mus kitos šalys. Reikia pažiūrėti penketą metų į priekį, gal kitąmet už mus latviai ir estai balsuos. Šiemet tą klausimą iškėlėme ne mes, o kitų šalių atstovai.

Labas, ar prieš pasirodymą šovė į galvą tokia mintis „o kas nutiktų jei nepavyktų atlikti suktuko, ką tada daryčiau, kaip visi reaguotų“? (Krisiulevičiūtė iš Varėnos)

Kai tiesioginė transliacija nėra ką daryti – reikėtų keltis ir dainuoti. Net jei lūžtų koja. Būna šokėjai suklysta, būna žodžius pamiršti. Reikia sustoti ir apvaidinti tą sulūžusią koją. Muzika – improvizacija. Aš žinojau, kad aš tai padarysiu, tą triuką darau nuo 5 metų. Negalima suabejoti, nes tada bus nelaimė.

Pirmiausiai neklausiu, o pasveikinsiu. Tai buvo be galo stipru ir nuostabu. Labai jautėsi nuoširdumas iš tavęs. Manau, nevienas tą vakarą žiūrovas jaudinosi nemažiau už tave. Labai buvo iš tiesų sunku, o ypač laukiant balsavimo. Nesvarbu, koks buvo balsavimas, bet džiaugiuosi ir didžiuojuosi tavimi. Tai buvo įspūdinga. Sveikinu! Šaunuolis! O dabar paklausiu: ar nekilo, kada minčių pabėgti iš Lietuvos į svetimą šalį? Nes dažniausiai geri ir talentingi žmonės pabėga iš Lietuvos. Tikiuosi, kad taip nenutiks niekada. Ačiū, sėkmės. (Vilma Dulinskienė, Vilkaviškis)

Žodis „pabėgo“ netinka, nes žmonės, kurie išvažiuoja ieškoti savirealizacijos, platesnės rinkos, jie nusikaltimo nedaro. Mano atveju, patekimas į „Euroviziją“ yra tam tikra Lietuvos riba. Tad jei dalyvaučiau kitos šalies projekte, tai nebūtų pabėgimas. Mielai keliaučiau paskui tokią galimybę į Ameriką. Jei mano kojos nėra ant Lietuvos žemės, muzika vis tiek skamba. Sąlygos užsienyje geresnės.

Sveikas, žinau, jog Sasha Song tavo geriausias draugas. Kokias charakterio savybes vertini jame? Kokie žmonės tau apskritai patinka? Kaip pats stengies dėl kitų žmonių? (Aistė Burneikytė, Kaunas)

Man patinka ramūs žmonės, kurie prieš kalbėdami pagalvoja. Mėgstu, kai žmonės susilaiko nuo savo nuomonės. Kuklumas žmogų puošia. Tai – viena gražiausių savybių. Dima yra ramus, tylus žmogus, su juo paprasta būti.

Kaip įsivaizduoji savo ateitį po 10 metų? (Eglė Mikelevičiūtė, Šiauliai)

Ohoho (šypsosi). Nežinau. Žinau, kaip noriu atrodyti 60-ies, noriu suptis ant supamosios kėdės, stebėti gamtą... O po dešimties metų, tikiuosi, aplinkui lakstys maži Montvydukai, lips tėčiui ant sprando, turėsiu savo namus, tikiuosi susipažinti su pasauliu, praplėsti akiratį, aplankyti Japoniją, Ameriką...

Kokių naujų idėjų, patirties įgijai dalyvaudamas „Eurovizijoje“? Ir bandysi kitais metais dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje ir įgyvendinti jas siekiant dar geresnių rezultatų? (Irena Kozlovska, Vilnius)

Patirtis yra neįkainojama. Jos įvardinti neįmanoma, ja negaliu pasidalinti. Aš į „Eurovizijos“ sceną atsinešiau viską, ką turėjau nuo pat vaikystės. Tokia scena priveda prie kraštutinumų, kurie sudrebina.

Kas patarė atlikti tuos judesiukus per pasirodymą? (Vytautas Girčys, Telšiai)

Mano draugė Veronika yra choreografė, ji labai padėjo. Ji buvo Amerikoje, kur šokiai labai pažengę į priekį, visiškai ja pasitikėjau. Kai kurie judesiai ėjo iš mano prigimties, bandėme tai sulipdyti.

Ar tau patinka Eltono Johno ir Phillo Collinso muzika ir dainos?

Taip. Kai pasiklausau, kas dabar vyksta, grįžtu prie savo old schoolo, neseniai įsirašiau „Def Leppard“.

Ar tau pačiam teko patirti „Love is Blind“? (Justinas Žvirblis)

Kiekvieną dieną. Tai nėra įvykis. Galbūt ne meilė akla, o emocijos aklos. Kiekvieną dieną „Love Is Blind“.

Atsakęs į visus jam pateiktus klausimus D.Montvydas išrinko keturis labiausiai jam patikusius ir pačius įsimintiniausius, o jų autorius apdovanos pakvietimais į savo koncertus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Kaip D.Montvydas skelbia nugalėtojus galite žiūrėti čia:

VIDEO: Donatas Montvydas paskelbė 15min.lt skaitytojų klausimų autorius ir pakvietė juos į koncertą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai