Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 26

15min Seimo rinkimų debatai: kaip apsaugoti Lietuvą nuo karo ir ar tikrai regionuose uždaromos ligoninės

Seimo rinkimai artėja, tad 15min eteryje – partijų ir koalicijų lyderių debatai. Juose pakvietėme politikus pristatyti savo programas ir atsakyti į rinkėjams svarbiausius klausimus. Pagrindiniai klausimai šįkart buvo apie šalies gynybą ir saugumą, sveikatos apsaugos sistemą ir jos paslaugų prieinamumą bei kainų politiką.

15min debatus moderavo portalo vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis ir žurnalistė Aistė Čiučiurkaitė. Debatus rengė ir finansavo naujienų portalas 15min, bendradarbiaudamas su Vilniaus universitetu, kurios mokslininkai kartu su redakcijos atstovais po debatų tikrino juose išsakytų faktų tikslumą.

Pirmojoje į Seimą kandidatuojančių politinių jėgų lyderių grupėje burtų kelių pasisakyti galimybę gavo aštuoni politikai.

Tai – Artūras Orlauskas (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai), Vytautas Sinica (Nacionalinis susivienijimas), Ingrida Šimonytė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė („Laisvė ir teisingumas“), Viktorija Čmilytė-Nielsen (Liberalų sąjūdis), Viktoras Uspaskichas (Taikos koalicija), Ieva Budraitė (Lietuvos žaliųjų partija) ir Jonas Pinskus (Lietuvos regionų partija).

Ką daryti, kad karas neateitų į Lietuvą

Pirmasis klausimas visiems kandidatams buvo apie tai, kas lietuviams tikrai rūpi – saugumo klausimai. Tad politikams teko proga pasakyti, ką būdami valdžioje darys, kad karas neateitų į Lietuvą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas