Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 05 /14:38

Dėl regioninių gynybos planų sutarta, jiems karinio pobūdžio pastabų nėra – A. Anušauskas

NATO viršūnių susitikimo dokumentai dar derinami, tačiau dėl regioninių gynybos planų sutarta ir jiems niekas pastabų neturi, tvirtina krašto apsaugos ministras.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

„Konkretus dokumentų derinimas yra prasidėjęs arba praėjusią savaitę, arba kai kurių šiandien prasideda. Darbas tebevyksta“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Arvydas Anušauskas.

„Dėl pačio (gynybos – BNS) plano, dėl turinio, karinio vertinimo, be abejo, viskas yra sutarta, tačiau kadangi šalys dėl kitų dalykų turi tam tikrų išlygų, stengiasi dokumentus prilaikyti, kol nebus sutartos jiems priimtinos formuluotės visai kituose dokumentuose. Bet pabrėžiu dar kartą, dėl karinės srities, regioninių gynybos planų karinio pobūdžio pastabų jokių daugiau nėra“, – aiškino ministras.

Reaguojant į karą Ukrainoje, prieš kurį laiką parengti NATO nauji regioniniai gynybos planai. Jie apima ir Baltijos šalis, Lenkiją bei iš esmės numato gynybą nuo pirmųjų galimo konflikto dienų.

Tai atspindi pasikeitusią NATO laikyseną. Anksčiau Aljanse manyta, kad karinio konflikto atveju Baltijos šalys pačios turėtų atlaikyti puolimą, kol sąjungininkai atvyktų į pagalbą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai