Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Landsbergis: A.Anušausko klausimas išspręstas, partija jo elgesio nevertins

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia nematąs pagrindo kelti Arvydo Anušausko partinės atsakomybės dėl jo mestų įtarimų apie galimus bandymus daryti įtaką ministerijos vykdomiems viešiesiems pirkimams.
Gabrielius Landsbergis ir Arvydas Anušauskas
Gabrielius Landsbergis ir Arvydas Anušauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nemanau, kad reikia (svarstyti partinę atsakomybę – BNS), manau, kad klausimas iš esmės yra išspręstas, dirba naujas ministras, jis turi ir premjerės, ir partijos pasitikėjimą. Manau, kad dabar svarbiausia orientuotis į tai, ką jis dabar gali padaryti“, – ketvirtadienį Seime sakė G.Landsbergis.

„Pasakysiu tik tiek, kad apmaudi situacija. Per beveik ketverius metus mes esame ne vieną sykį pastebėję, kad liežuvis nebuvo didžiausias pono Anušausko draugas“, – teigė jis.

Anot konservatorių lyderio, dabartinė geopolitinė padėtis kelia susirūpinimą, blogėja, todėl reikėtų orientuotis į valstybės veiksmus tinkamai reaguoti į tai.

„Turime labai aiškiai pasakyti, kad ne tik matome, bet ir ruošiamės. Tai yra ir šitos Vyriausybės atsakomybė, bent jau taip, kaip aš ją matau ir vertinu. Dėl to palaikau premjerės sprendimą keisti ministrus, duoti tą postūmį, tam tikrus klausimus uždėti ant greičiau traukiniui važiuoti leidžiančiais bėgiais“, – sakė politikas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kovo pabaigoje pranešė atsisakanti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje, o Generalinė prokuratūra po kelių dienų pranešė palikusi galioti STT priimtą nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje.

Teisėsauga konstatavo, jog politikų ar valstybės tarnautojų veiksmuose, kviečiant Krašto apsaugos ministerijos atstovus į susitikimus su užsienio valstybės bendrove, nusikalstamų veikų požymių nenustatyta.

Atsistatydinimo pareiškimą kovo viduryje įteikęs A. Anušauskas po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus