Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 20

A.Armonaitė apgailestauja, kad G.Nausėda pranešime nekalbėjo apie žmogaus teises

Valdančiosios Laisvės partijos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako apgailestaujanti, kad prezidentas Gitanas Nausėda antradienį perskaitytame metiniame pranešime nekalbėjo apie žmogaus teises.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Labai apgailestauju, kad tokiame išsamiame pranešime nerado vietos labai svarbus žmogaus teisių klausimas. Kalbu pačia plačiausia prasme, tiesą sakant“, – žurnalistams Seime sakė A.Armonaitė.

„Jeigu apie šeimą buvo kalbėta, tai kaip su nevaisingomis poromis, kur sunkiai skinasi kelią mūsų ir kolegų iniciatyvos dėl pagalbinio apvaisinimo? O kaip su smurtu artimoje aplinkoje? Seime atviras antisemitizmas jau liejasi laisvai, tiesiog metodiškai, pasikartojančiai, nieko apie tai pranešime“, – pridūrė ji.

„Tai tikrai labai laukiame prezidento lyderystės ir šitose temose, nes būtent šitos temos vertybiškai mus laiko Vakarų valstybių šeimoje, Europos Sąjungoje, NATO Aljanse“, – kalbėjo politikė.

G.Nausėda metiniame pranešime kritikavo sveikatos, švietimo reformas, prastą kelių būklę, ragino numatyti paramos Ukrainai planą, mažinti socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę, stiprinti šeimos politiką. Daug dėmesio kalboje prezidentas skyrė krašto apsaugos ir saugumo klausimams.

Šalies vadovas taip pat kritikavo valdančiuosius dešiniuosius dėl nepakankamo įsiklausymo į kritiką, taip pat sakė pasigendantis politikų pasiryžimo prisiimti atsakomybę per vadinamąjį „čekiukų skandalą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas