Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

A. Armonaitė dėl „Rheinmetall“ gamyklos Baisogaloje susitiks su vietos bendruomene

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį lankosi Baisogaloje, kur susitiks su vietos gyventojais ir atsakys į klausimus dėl Vokietijos gynybos pramonės koncerno „Rheinmetall“ gamyklos statybų.
Baisogala ir jos apylinkės, kur planuojama statyti „Rheinmetall“ gamyklą
Baisogala ir jos apylinkės, kur planuojama statyti „Rheinmetall“ gamyklą / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Susitikimo metu bus aptarta Baisogalos miestelyje planuojama statyti Vokietijos karinės pramonės milžinės „Rheinmetall“ gamykla ir darbų eiga. Joje tikimasi sukurti mažiausiai 150 naujų darbo vietų ir investuoti daugiau kaip 180 mln. eurų“, – teigiama ministerijos pranešime. 

Viceministrė Erika Kuročkina antradienį Paryžiuje susitiko su „Rheinmetall“ vadovybe ir aptarė tolesnius veiksmus dėl Lietuvoje planuojamos gamyklos. Birželio pradžioje ministerija su vokiečių įmone pasirašė sutartį, projektui buvo suteiktas stambaus projekto statusas.

„Sutartis su „Rheinmetall“ jau duoda rezultatų – Lietuva pradėjo domėtis ir kitos didžiosios vokiečių ir užsienio įmonės. Susitikimo metu aptarėme tolesnius veiksmus ir sieksime, kad visi procesai vyktų kuo sklandžiau ir greičiau“, – pranešime teigė E. Kuročkina.

Apie galimą „Rheinmetall“ gamyklos statybą Baisogaloje BNS pranešė balandžio viduryje. Tuomet vietos gyventojai teigė esantys sutrikę dėl netikėtos žinios. Vieni piktinosi, kad su jais nebuvo pasitarta, kiti vylėsi, jog pokyčiai į miestelį įneš gyvybės: atvažiuos daugiau jaunimo, bus sutvarkyta infrastruktūra, išaugs darbo vietų skaičius, o ir pati vieta taps labiau saugoma.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) taryba birželio viduryje sutiko perduoti jos valdomą valstybinės žemės sklypą „Rheinmetall“ statybai. 

Gamyklos statybas numatoma pradėti jau šių metų rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius