Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė: ginant demokratines vertybes, „laisviečiai“ būtų vaivorykštės koalicijoje

Ginant žmogaus teises, demokratines vertybes nuo radikalių jėgų, Laisvės partija matytų save vaivorykštės koalicijoje, sako šios politinės jėgos lyderė Aušrinė Armonaitė.
Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos ministrė Aušrinė Armonaitė
Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos ministrė Aušrinė Armonaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Lietuvos interesas absoliutus, gyvybinis yra laisvė, stipri Europa, transatlantiniai ryšiai su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis. Tai yra mūsų išlikimo garantas ir jis nėra savaime aiškus. Mes giname vertybes, ne tik teritorijas. Giname tas pačias žmogaus teises, privačią nuosavybę, rinkos ekonomiką“, – ketvirtadienį Žinių radijui kalbėjo A.Armonaitė.

„Tai jeigu į tai yra kėsinamasi, tai, matyt, gal ras jėgų Lietuvoje politinės partijos, prodemokratiškai nusiteikusios, pasikalbėti. Ne tik mėtytis antraštėmis vieni su kitais. Ir tada Laisvės partija save matytų plačioje vaivorykštės koalicijoje“, – pabrėžė ji.

Pasak jos, politinėms jėgoms gali tekti atsitraukti nuo „raudonųjų linijų“ siekiant, jog Lietuvoje valdžios neperimtų „valstybės pamatus ardančios jėgos“.

Socialdemokratai kiek anksčiau yra sakę, kad koalicija su dabar valdžioje esančiais konservatoriais būtų neįmanoma.

Idėją burti provakarietišką koaliciją, siekiant užtikrinti, jog valdžioje po Seimo rinkimų neatsidurtų radikalai, iškėlė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Jis radikalia jėga įvardino Remigijų Žemaitaitį ir jo partiją „Nemuno aušra“. Konstitucinis Teismas yra pripažinęs R.Žemaitaitį sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją dėl antisemitinių pareiškimų. Apkaltos jis išvengė balandį pasitraukdamas iš Seimo.

„Gal labai stipriai skamba, bet kaip vertinti tai, jeigu kandidatas sako, jog reikia išstoti iš NATO arba Europos Sąjungos. Kitas, vėlgi labai populiarus partijos pirmininkas sako, labai gerai, kad Alternatyva Vokietijai laimėjo savivaldos rinkimus, o jie iš esmės irgi deklaruoja europinės struktūros iškonstravimą“, – sakė ji.

Taip „laisviečių“ vadovė kalbėjo paklausta, ar Laisvės partija matytų save koalicijoje su dabartine reitingų lydere socialdemokratų partija.

Rugpjūčio pradžioje paskelbta „Delfi“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa rodė, jog už valdančiojoje daugumoje esančius „laisviečius“ balsuotų 3,2 proc. respondentų.

„Man atrodo, mano atsakymas yra labai nuoširdus, (...) jeigu koalicija priimtų Laisvės partijos prioritetus ir programą, aš norėčiau pabaigti, pavyzdžiui, tuos darbus, tai yra priimti civilinę sąjungą. Bet jeigu jie šiandien deklaruoja, kad reikia atsitraukti nuo tų idėjų, tai aš manau, jei tą deklaruoja“, – sakė A.Armonaitė.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas