Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė prašo institucijų stabdyti Lietuvos pasų atiminėjimą iš užsienio lietuvių

Po savaitgalį įvykusio referendumo, kuriame absoliuti dauguma balsavusių pasisakė už galimybę žmonėms išsaugoti Lietuvos pilietybę įgijus kitos šalies pasą, tačiau rinkėjų aktyvumo pritrūko pakeisti Konstituciją, Seimo narė Aušrinė Armonaitė kreipėsi į atsakingas institucijas – Vidaus reikalų ministeriją, Užsienio reikalų ministeriją ir Migracijos departamentą, kad laikinai būtų sustabdytas Lietuvos pasų atiminėjimas iš kitą pilietybę turinčių Lietuvos piliečių, rašoma Laisvės partijos pranešime spaudai.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Atsižvelgdama į referendume pareikštą daugumos piliečių valią, raginu vadovaujantis proporcingumo bei protingumo kriterijais, kol Seimas neišspręs pilietybės klausimo, taikyti moratoriumą proaktyviems veiksmams atiminėjant lietuviškus pasus iš užsienyje gyvenančių ir kitų lietuvių, kurie įgijo kitos Lietuvai draugiškos valstybės pilietybę“, – sakė Laisvės partijos pirmininkė.

Seimo narė turi informacijos, kad iš daugybės žmonių pilietybė kasmet atimama, ne tik tada kai jie jos atsisako patys, o imantis proaktyvių užsienyje gyvenančių žmonių tikrinimo veiksmų. Kasmet Lietuvos pilietybės netenka apie 1 tūkst. žmonių.

„Pasaulyje yra ir daugiau valstybių, kurios riboja galimybę savo piliečiams turėti kitų šalių pasus, tačiau dėl to nepersekioja savo žmonių. Manau, kad tikrai galima rasti kūrybingų sprendimų, kaip įgyvendinti lakiną pilietybės atiminėjimo moratoriumą“, – teigė A.Armonaitė.

Referendume trys ketvirtadaliai balsavusių piliečių pasisakė už Konstitucijos pataisas, leisiančias įgyti kitos valstybės pilietybę, jei Lietuvos pilietybė buvo įgyta gimimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi