Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 02

A.Bubnelis: prezidento ir Vyriausybės viešųjų pirkimų reformų iniciatyvos yra panašios

Prezidento ir Vyriausybės siūlymai dėl viešųjų pirkimų reformos yra panašūs, nes jais abiem siekiama didesnio centralizavimo, sako šalies vadovo atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis. Pasak jo, įstatymo pataisos buvo aptartos pirmadienį vykusiame prezidento susitikime su premjeru Sauliumi Skverneliu. 
Antanas Bubnelis
Antanas Bubnelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Savo esme tie projektai, iniciatyvos yra panašios, kalbama apie pirkimų centralizavimą, yra šiek tiek skirtingi apsektai paliečiami, bet abi iniciatyvos kalba apie tą patį, jos bus svarstomos Seime“, – pirmadienį žurnalistams sakė A.Bubnelis.

VIDEO: G.Nausėda ir S.Skvernelis aptarė situaciją dėl koronaviruso ir ekonomikos ministro

Po susitikimo nepaskelbta jokių žinių dėl naujojo Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus – ši įstaiga nuolatinio vadovo neturi jau daugiau kaip keturis mėnesius.

„Akivaizdu, kad siekiant pokyčių viešųjų pirkimų srityje VPT reikia stipraus vadovo, kuris išmanytų sritį, nes jo rankose bus sutelkta daug galių efektyvinant viešuosius prikimus, bet detaliai kandidatūros aptartos nebuvo“, – teigė prezidento patarėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viešųjų pirkimų tarnyba
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viešųjų pirkimų tarnyba

Premjeras S.Skvernelis praėjusią savaitę sakė, kad buvo pateikęs kandidatų vadovauti Viešųjų pirkimų tarnybai, tačiau G.Nausėda kandidatūras atmetė.

Konkrečių pavardžių premjeras neįvardijo.

Praėjusią savaitę G.Nausėda interviu „Info TV“ teigė, kad procedūros dėl naujojo nuolatinio VPT vadovo paieškų bus tęsiamos grįžus S.Skverneliui iš atostogų.

G.Nausėda taip pat sakė, kad turimos kelios kandidatūros, o vadovas bus paskirtas tada, kai bus rastas sutarimas su premjeru.

VPT nuolatinio vadovo neturi nuo praėjusių metų spalio, kai iš šių pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Tarnybai laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

Pagal įstatymą, VPT vadovą ketverių metų kadencijai skiria šalies prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas