Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 10

A.Dulkys apie augantį susirgimų skaičių: delta daro savo, prisideda kontaktinis ugdymas

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys didėjantį susirgimų koronavirusu ir mirčių nuo šios ligos skaičių sieja su grąžintu kontaktiniu ugdymu ir užkrečiamesne delta atmaina. Jis prognozavo, kad artimiausios kelios savaitės epidemiologiniu požiūriu bus sudėtingesnės.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„Kaip mes ir patys buvome atkreipę dėmesį, kad mes prisiėmėme tam tikras rizikas daryti kontaktinį švietimą ir ugdymą. Ir, be abejo, mes suvokiame, kad šitas etapas sukurs papildomas rizikas. Be to, mes turime vis dar nemažai nepasiskiepijusių. Deja, delta daro savo darbą, virusas kovoja. Taip pat dabar dar prisideda ir kontaktinis ugdymas“, – penktadienį Seime žurnalistams teigė A.Dulkys.

Jo nuomone, artimiausias dvi–keturias savaites turėsime sunkesnes. Tačiau jei naudosimės visomis reikiamomis COVID-19 plitimo stabdymo priemonėmis, situaciją galima stabilizuoti ir išvengti tokios padėties, kokia buvo gruodžio bei sausio mėnesiais.

Paklaustas apie tai, kada pastiprinamosios vakcinos dozės gali tikėtis plačioji visuomenės dalis, A.Dulkys nurodė, kad viskas vyks nuosekliai.

„Diskutuojame ir su gamintojais, Europos vaistų agentūra žiūri. Ten, kur jau mums tampa aišku, kad tikrai galima ir reikia, tarkime, dėl sveikatos apsaugos darbuotojų, dėl globos, socialinės, tiems, kam jau praėjo 6 mėnesiai po antro skiepo, yra aišku, yra tyrimai, yra rezultatai, yra aiškus procesas, ten tuos sprendimus ir priimame. Tai priimsime ir kitus sprendimus, bet vis tiek jų nereikia dar šiandienai“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Pirmadienį, rugsėjo 13 dieną, įsigalios nauji ribojimai galimybių paso neturintiems žmonėms.

Pasak A.Dulkio, galimybių pasas yra tik vienas iš įrankių, kaip kurti saugią aplinką ir įveikti pandemiją.

„Nes kokia alternatyva? Alternatyva viską uždaryti? Matyt, kad ne. Taip, kaip žinote, tame senovės laive 40 dienų visos valstybės uždaryti neįmanoma. Ir, matyt, nereikia, nes mes dabar tam turime įrankių“, –sakė sveikatos apsaugos ministras.

Klausiamas, ar Vilniuje, vykstant Lietuvos šeimų sąjudžio organizuojamam mitingui, jis eis kalbėtis su žmonėmis, A.Dulkys teigė, kad stengiamasi šnekėtis, skleisti informaciją.

„Bet ne visi formatai – juk jūs patys žinote, kaip kai kurios tos diskusijos virsta net nesiklausymu. Aš taip pat važinėju po visą Lietuvą, stengiuosi kalbėti. Bet, žinote, kartais tiesiog tau ir nebeduoda nieko pasakyti. Man atrodo, norintys išgirs“, – komentavo jis.

Atvejų šuolis

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 922 nauji koronaviruso atvejai, mirė 10 žmonių.

Šalyje stebimas naujų koronaviruso atvejų šuolis, ketvirtadienį skelbiama Vyriausybės duomenų apžvalgoje.

„Lietuvoje nuo praeitos savaitės vidurio stebimas naujų koronaviruso atvejų šuolis – jų skaičius auga daugelyje Lietuvos savivaldybių“, – nurodoma dokumente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas