Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 08 /12:06

A.Katauskas: prezidentė pasiuntė žinią, kad laikas reformoms, ne jų imitacijoms

Prezidentė pasiuntė politikams aiškią žinią, kad laikas imtis reformų, o ne jų imitacijų, ir kad visos politinės partijos yra atsakingos už tai, kas vyksta Lietuvoje, teigia komunikacijos specialistas. Pasak Arijaus Katausko, Dalia Grybauskaitė patvirtino visuomenei, jog supranta jos problemas, bet piliečiai turi ne vien kliautis valdžia, o ir patys prisidėti prie šalies gerovės.
Arijus Katauskas
Arijus Katauskas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Visuomenei siunčiama žinutė, kad ji supranta, kokios problemos yra visuomenėje, kokias problemas reikia spręsti.

„Vienas dalykas, kurį labai aiškiai galima išskaityti šioje kalboje – visuomenei siunčiama žinutė, kad ji supranta, kokios problemos yra visuomenėje, kokias problemas reikia spręsti, kartu ji mato, ką šita valdžia daro ir kaip ji tai daro. (...) Kartu sekė žinutė, kad visuomenė turi skirti daugiau pastangų ir kartu daryti daug dalykų, ne vien kliautis ta pačia valdžia“, – BNS sakė A.Katauskas.

Anot jo, šalies vadovė išskyrė profesionalių globėjų veiklą Kaune, profesoriaus Liudo Mažylio atrastą Nepriklausomybės atkūrimo akto originalą – tai rodo, kad kiekvienas gali prisidėti prie šalies gerovės.

Pasak komunikacijos specialisto, politikai turėtų sureaguoti į kritiką dėl reformų bei į prezidentės žinią, kad pakanka jas imituoti.

„Man gražiausiai nuskambėjusi frazė, kad neužtenka turėti drąsos, reikia ir proto, į ką aš asmeniškai sureaguočiau politikų vietoje“, – teigė A.Katauskas.

„Retorika ne tokia stipri kaip prieš tai buvusiuose pranešimuose, kad beviltiška Vyriausybė ir taip toliau, tačiau dabar stipri retorika, kad gana imituoti reformas, laikas jas pradėti daryti, nes daugiau galimybių nebebus“, – pridūrė jis.

Jo nuomone, prezidentė kritikavo ne tik valdančiuosius, bet visas politines partijas, kuriomis nusivylę rinkėjai išsirinko politikos naujokus. Jis vertino prezidentės kritiką kaip žinią, kad laikas pradėti daryti darbus, kitu atveju rinkėjai vėl atsigręš į naujokus ir vietoj atsinaujinimo šalis gaus imitaciją.

Manau, šis pranešimas buvo ne vien kritika valdantiesiems, tai buvo kritika visoms partijoms.

„Vienas iš įdomiausių dalykų, kaip ji komentavo, ko žmonės tikėjosi, kai ėjo ši valdžia ir kad jau praėjus tam tikram laikui tos kokybės nėra. Viena nuskambėjusi frazė, kad nesąžiningas veikimas, netikslus veikimas, reformų imitacija lemia, kad vis daugiau naujokų ateina į valdžią, nes žmonės nusivilia. Ir kaip dabar reaguoti tiems naujokams, kad jie atsirado Seime tik dėl to, kad žmonės jau buvo nusivylę tradicinėmis partijomis ir kreipimasis į partijas, kad jūs susiimkite. Iš tikrųjų tai buvo labai įdomus kampas: partijos, jūs esate atsakingos už tai, kaip yra, nenusiplaukite rankų. Ir, manau, šis pranešimas buvo ne vien kritika valdantiesiems, tai buvo kritika visoms partijoms“, – teigė A. Katauskas.

15min.lt nuotr./ Dalia Grybauskaitė
15min.lt nuotr./ Dalia Grybauskaitė

Prezidentė metiname pranešime išsakė kritikos dėl valdančiųjų politinės atsakomybės stokos priimant Darbo kodekso pakeitimus permetant atsakomybę Trišalei tarybai, taip pat dėl švietimo reformos neapibrėžtumo ir chaoso sakydama, kad tai „panašu į reformos imitaciją“.

Ji sakė, kad su besikeičiančiomis kartomis partijose siejamas ir „kokybinio atsinaujinimo lūkestis“, tačiau kritikavo ir tradicinių partijų atsakomybės ir atskaitomybės nebuvimą, kuri leidžia suvešėti populistinėms jėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas