Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 15

A.Kubilius dėkojo A.Dulkiui ir įgėlė prezidentui: „Kritikai reikia autoriteto“

Trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda surengė spaudos konferenciją, kurioje apžvelgė antruosius kadencijos metus. Jos metu G.Nausėda pažėrė kritikos sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui – prezidentas pasigedo ministerijos pastangų skatinant vakcinavimą. Europos Parlamento narys Andrius Kubilius savo feisbuko paskyroje stojo ginti A.Dulkio bei įgėlė G.Nausėdai: „Apie Prezidentą žinome tiek, kad toks yra, ir kad jam patinka juo būti.“
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Jeigu mes ir toliau kapstysimės vėžlio žingsniais, be jokios abejonės, reikės kelti klausimą, o kam reikalinga tokia SAM, jeigu mes vis tiek nepriartėjame prie to 70 proc. tikslo“, – apie vakcinavimo tempus trečiadienį kalbėjo prezidentas G.Nausėda.

A.Dulkys į prezidento žodžius reagavo atsakydamas, kad sprendimą dėl jo asmeninės atsakomybės priims premjerė Ingrida Šimonytė, o kritiką dėl vangaus skiepijimo jis tvirtino girdėjęs dar iki tapdamas ministru.

Į G.Nausėdos kritiką sureagavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos atstovas A.Kubilius teigiamai įvertino A.Dulkio darbą.

„O aš noriu padėkoti ministrui Arūnui Dulkiui ir jo visai komandai: už suvaldytą pandemijos bangą. Ir už racionalų vakcinacijos plano įgyvendinimą“, – feisbuke rašė jis.

Anot A.Kubiliaus, šiuo metu Vyriausybei – nelengvos dienos, dorojantis su pandemija ir migrantų krize bei nepagailėjo kritiškų žodžių valstybės vadovui.

„Apie Prezidentą žinome tiek, kad toks yra ir kad jam patinka juo būti. Tikėtis, kad Prezidentas nekritikuos ministro Dulkio būtų naivu. Tikėtis padorios padėkos taip pat būtų naivu.

Tiesa sakant, – tai nebejaudina. Nes ir kritikai reikia autoriteto, ne tik lyderystei“, – savo feisbuko paskyroje rašė europarlamentaras A.Kubilius.

Prezidentas trečiadienį spaudos konferencijos metu sakė pasigendąs aktyvesnių SAM pastangų ir veiksmų skatinant vakcinavimą. Taip pat jis įgėlė sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui, taip ir nepaviešinusiam žadėtojo 130 punktų pandemijos suvaldymo plano.

Jis taip pat akcentavo, kad nebegalima kalbėti apie trūkinėjantį vakcinų tiekimą arba atsargas, kurias reikia kaupti, patikimas ar mažiau patikimas vakcinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas