Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 09 /10:48

A.Paulauskas: Rusijos propagandos mašina Lietuvoje finansuojama pažeidžiant įstatymus

Rusija yra sukūrusi Lietuvoje visą propagandos infrastruktūrą, o jos finansavimas vyksta pažeidžiant įstatymus, sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas Artūras Paulauskas.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Valstybės saugumo departamentas pristatė visą rusiškos propagandos infrastruktūrą, kuri veikia Lietuvoje – kiek čia sukurta įvairiausių institucijų, per kurias rusai įvairiais kanalais veikia ir skleidžia savo propagandą. Parodytos schemos, kaip finansuojami šie visi kanalai, kaip jie gauna pinigus. Pasirodo, „ofšorai“ veikia, vokeliai, visa sistema finansuojama net pažeidžiant įstatymus“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė A.Paulauskas.

Pasak jo, medžiagą apie galimus įstatymų pažeidimus VSD pranešė perdavusi teisėsaugai. Komitetui trečiadienį VSD pristatė informaciją apie grėsmes informaciniam saugumui.

Komiteto vadovas patvirtino, kad uždarame posėdyje įvardyta ir konkreti suma, kiek Rusija skiria lėšų propagandos sklaidai Lietuvoje, bet jos sakė negalintis jos atskleisti, tik pažymėjo, jog finansiniai srautai siekia „šimtus tūkstančių eurų“ per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas