Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 10

A.Pranckevičius: Lietuva išliks prieglobsčiu autoritarinių režimų persekiojamiems žurnalistams

Vasario 9–10 dienomis užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius dalyvavo trečiojoje neformaliosios valstybių koalicijos žiniasklaidos laisvei (ang. Media Freedom Coalition) konferencijoje, kurią globoja Estijos prezidentas, ir koalicijos valstybių narių užsienio reikalų ministrų susitikime. Renginio metu viceministras pristatė Lietuvos įsipareigojimus ginant žiniasklaidos laisvę, žurnalistų saugumą bei didinant visuomenės atsparumą dezinformacijai, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Arnoldas Pranckevičius
Arnoldas Pranckevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Viceministras A.Pranckevičius ragino didinti demokratijų tarpusavio bendradarbiavimą telkiant paramą laisvai ir nepriklausomai žiniasklaidai, stiprinti tarptautinius stebėjimo ir atskaitomybės užtikrinimo mechanizmus. A.Pranckevičius atkreipė dėmesį į dezinformacijos kampanijas, kuriomis siekiama silpninti demokratines visuomenes. Anot viceministro, Lietuva ir toliau išliks prieglobsčiu bei teiks praktinę pagalbą autoritarinių režimų persekiojamiems žurnalistams.

Dalyvaujančios valstybės pristatė konkrečius įsipareigojimus, susijusius su žurnalistų saugumu, dezinformacija bei žiniasklaidos ir interneto laisvės suvaržymais. Konferencijoje taip pat dalyvavo Jungtinių Tautų vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet, UNESCO generalinė direktorė Audrey Azoulay, nevyriausybinių organizacijų atstovai, akademikai, žurnalistai, tarp kurių ir Nobelio taikos premijos laureatas „Novaja Gazeta“ redaktorius Dmitry Muratov.

Susitikimo metu priimtas komunikatas, kuriame akcentuojama, kad laisva ir nepriklausoma žiniasklaida yra demokratijų pamatas, bei tai, kad žiniasklaida šiandien susiduria su vis didesniais iššūkiais, susijusiais su autoritarinių režimų agresyviu elgesiu, skaitmeninių technologijų manipuliavimu, varžant informacinę erdvę, dezinformacinėmis kampanijomis, žurnalistų veiklos ribojimais, atakomis prieš juos.

Žiniasklaidos laisvės koalicija (ang. Media Freedom Coalition) įkurta 2019 metais su tikslu reaguoti į išpuolius prieš žiniasklaidos laisvę pasaulyje. Lietuva buvo viena iš 37 valstybių steigėjų. Šiandien koalicijos narėmis yra 50 valstybių visame pasaulyje. Koalicija aktyviai reaguoja į išpuolius prieš žiniasklaidos laisvę, jos suvaržymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas