Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Ramanauskas iki šiol yra TS-LKD narys, partija svarstys jo likimą

Po audrą visuomenėje sukėlusių laidų vedėjo Algio Ramanausko pasisakymų Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) svarstys jį šalinti iš partijos. Nors iš pradžių teigta, kad jis konservatoriams nepriklauso, tą ketvirtadienį paneigė tiek jis pats, tiek ir partija.
Susitikimas su ukrainiečių rašytoju Oleksandru Tereščenko ir jo knygos „Gyvenimas po 16:30. Po septynerių metų“ pristatymas
Algis Ramanauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

A.Ramanauskas ketvirtadienį feisbuke pranešė sustabdęs narystę konservatorių gretose dėl 2019-2020 metais LRT vestos laidos, tačiau narystė partijoje netrukus po to „atsistatė automatiškai“.

Taip jis sureagavo į vieno konservatorių lyderio, Seimo vicepirmininko Jurgio Razmos pasisakymą, kuriame parlamentaras tvirtino, kad A.Ramanauskas nepriklauso TS-LKD.

„Partijos narys esu, bet jei bus norėta mane pašalinti – į sveikatą. Kaip benuspręstų Tėvynės sąjunga, pakartosiu eilinį kartą: tai labai bloga partija, bet kitos dar blogesnės. Tiesą sakant, kitos tiesiog beviltiškos“, – rašė žinomas laidų vedėjas.

Tai, kad A.Ramanauskas iki šiol priklauso konservatoriams, ketvirtadienį patvirtino ir šios partijos atstovė Raminta Keršytė, kuri tuo pačiu pabrėžė, kad netrukus bus priimtas sprendimas dėl laidų vedėjo ateities partijoje.

„Kadangi A. Ramanauskas yra eilinis narys ir neina jokių oficialių pareigų, pagal TS-LKD įstatus, skyriaus, kuriam priklauso narys, taryba, susirinkusi į posėdį, apsvarsto ir priima sprendimą. Artimiausiu metu toks veiksmas ir planuojamas, apsvarstant situaciją“, – 15min sakė R.Keršytė.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Raminta Keršytė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Raminta Keršytė

Tuo metu J.Razma 15min tvirtino iš tiesų nežinojęs, jog A.Ramanauskas iki šiol yra partijos narys.

„Kolegos, kai tas klausimas iškilo, man sakė, kad jis nėra narys. Aš įsivaizdavau, kad jie išsiaiškino sekretoriate, bet jeigu jis yra narys, tai aš manau, kad nelaukiant reikės jį svarstyti“, – kalbėjo parlamentaras.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Jurgis Razma
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Jurgis Razma

15min primena, kad tiek kai kurie politikai, tiek žmogaus teisių gynėjai kreipėsi į teisėsaugą po laidos, kurioje A.Ramanauskas kalbėjosi su Nacionalinio susivienijimo lyderiu Vytautu Sinica.

Žmogaus teisių gynėjams ir politikams užkliuvo viešai A.Ramanausko išsakytas raginimas vaikų akivaizdoje šaudyti tėvus, kurie klausosi rusiškos muzikos. Tokiais žodžiais žinomas laidų vedėjas esą galėjo kurstyti smurtą ir tautinę nesantaiką.

Po šių pareiškimų A.Ramanauskas viešai atsiprašė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas