19:01 /19:12

A.Ramanauskas sustabdė narystę konservatorių partijoje

Kritikos dėl savo pasisakymų pastaruoju metu sulaukęs laidų vedėjas Algis Ramanauskas sustabdė narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje. Jis to pasiprašė pats po to, kai teisėsauga pradėjo tyrimą dėl jo pasisakymų.
Algis Ramanauskas
Algis Ramanauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„TS-LKD Vykdomojo sekretoriaus Martyno Prievelio teigimu, skyrius gavo A.Ramanausko prašymą stabdyti narystę TS-LKD partijoje ir narystė buvo šiandien sustabdyta“, – 15min pranešė partijos atstovė Raminta Keršytė.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Raminta Keršytė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Raminta Keršytė

15min primena, kad tiek kai kurie politikai, tiek žmogaus teisių gynėjai kreipėsi į teisėsaugą po laidos, kurioje A.Ramanauskas kalbėjosi su Nacionalinio susivienijimo lyderiu Vytautu Sinica.

Žmogaus teisių gynėjams ir politikams užkliuvo viešai A.Ramanausko išsakytas raginimas atimti vaikus ir sušaudyti tėvus, kurie žiūri rusiškus filmus ir klauso rusiškos muzikos

Kritikai tai pavadino neapykantos kalba. Pats A.Ramanauskas sakė, kad tai buvo satyra.

Prokuratūra ketvirtadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl viešo kurstymo smurtauti ir fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiais asmenimis dėl jų tautybės ir kalbos.

A.Ramanauskas pokalbyje su politiku Vytautu Sinica pasakė: „Įsivaizduokim namų ūkį, kur tėvas garsiai pasileidęs rusišką filmą, o mama klauso rusiškos muzikos garsiai. Tai juos... Klausimas, ką pirma padaryt – atimt vaikus ir po to juos sušaudyt ar prie vaikų... Ne, aišku, atimt vaikus ir po to. Vaikus reikia atimti iš tokių“.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Ir mane reikėtų šaudyti“: A.Valinskas griežtai įvertino A.Ramanausko žodžius

Vėliau laidų vedėjas aiškino, kad pasisakė apie lietuvius, kurie žiūri rusiškus filmus ir klauso rusiškos muzikos, o ne apie rusakalbius. Jis atsiprašė Lietuvos rusų, bet su išlyga – jei jie ne taip jį suprato.

„Jei dėl kalbos barjero ar dėl to kad apie šį mano pokalbį su Sinica iškraipytai sužinojot iš puidokų, kuriems taip nusispjaut į kontekstą ir taip nusispjaut į objektyvų vertinimą, tai žinokit, JŪSŲ aš nuoširdžiai ATSIPRAŠAU“, – feisbuke rašė A.Ramanauskas.

Opoziciniai socialdemokratai pareiškė, kad A.Ramanausko pareiškimai skatina smurtą ir neapykantą tarp Lietuvos žmonių.

„Tokie ir panašūs pareiškimai peržengė visas įmanomas ribas, todėl nedelsiant prašome teisėsaugos institucijų tyrimo. Kviečiu ir raginu A. Ramanausko viešą neapykantos kurstymą įvertinti ir kitas politines jėgas, atsakingas institucijas bei Žurnalistų sąjungą, kadangi tokie A. Ramanausko pareiškimai buvo paskelbti viešai ir sąmoningai“, – sakė partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas