Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Širinskienė: tarpuvaldžiu Seimas mėgins priimti civilinę sąjungą, NT mokestį

Parlamentarė, „Nemuno aušros“ atstovė Agnė Širinskienė penktadienį pareiškė, kad tarpuvaldžiu Seimas bandys priimti įstatymus dėl civilinės sąjungos ir nekilnojamojo turto (NT) mokesčio.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Seimo rinkimų antrasis turas vyks spalio 27 dieną, bet naujasis parlamentas turėtų prisiekti lapkričio viduryje.

„Aš ne įtariu, aš žinau, kad tai bus daroma. Per tą tarpą bus priimamas partnerystės įstatymas ir kitas jautrus įstatymas greičiausiai, jeigu vėl bandys parduoti savo balsus Laisvės partija, tai yra nekilnojamojo turto įstatymas“, – Žinių radijui penktadienį sakė A.Širinskienė.

„Galėčiau duoti dėl partnerystės ranką nukirsti“, – kalbėjo ji.

Abu minimi projektai yra sunkiai įveikę svarstymo stadijas Seime, iki pataisų priėmimo liko vienas balsavimas, tačiau jos nebūdavo traukiamos į parlamento posėdžių darbotvarkę iniciatoriams baiminantis, jog balsų galiausiai pritrūks.

Pasak A.Širinskienės, tarpuvaldis yra patogus metas priimti nepopuliarius sprendimus.

„Visi skaičiuoja, kad rinkėjas galbūt pamirš, nes jeigu dabar priimtų, tai rinkėjas po mėnesio atsimintų. Jeigu priims likus ketveriems metams iki rinkimų, rinkėjas pamirš“, – sakė politikė.

Civilinės sąjungos projektas įvestų lyčiai neutralią partnerystę. Lietuvoje šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties porų partnerystė. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Civilinės sąjungos įstatymo projektas numato, kad ją sudarę partneriai kurtų bendrą dalinę nuosavybę, tačiau turėtų galimybę atskiru susitarimu nustatyti ir kitokį turto teisinį režimą, paveldėtų pagal įstatymą ir nemokėtų paveldėjimo mokesčių, turėtų galimybę veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovautų vienas kitam sveikatos priežiūros srityje, galėtų gauti su sveikata susijusią informaciją.

Tuo tarpu visą nekilnojamąjį turtą, įskaitant ir vienintelį turimą būstą, Vyriausybė siūlė apmokestinti teikdama platesnę mokesčių reformą.

Balsavimas dėl NT mokesčio buvo atidėtas pernai spalį, valdantiesiems sutarus neforsuoti mokesčių reformos priėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas