Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Tapinas neapsikentė – prašo iš A.Užkalnio priteisti 20 tūkst. eurų už įžeidimus

Visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas nusprendė, jog jį ir Olegą Šurajevą „ligoniukais“ ir „aferistais“ instagrame išvadinęs apžvalgininkas Andrius Užkalnis vertas teismo – civilinėje byloje dėl šmeižto A.Tapinas prašo priteisti 20 tūkst. eurų neturtinės žalos.
Andrius Tapinas ir Andrius Užkalnis
Andrius Tapinas ir Andrius Užkalnis / 15min montažas

Prašys įrodyti teiginį „aferistai“

A.Tapinas 15min tvirtino, kad tikisi akistatos su A.Užkalniu jau lapkritį vyksiančiame posėdyje, jis įsitikinęs, kad apžvalgininkas turėtų pagrįsti, kodėl jį vadina aferistu.

„Pagrindinis jo teiginys yra apie „aferistus“ ir „ligoniukus“, tai manau, kad teisme reikės jam įrodyti, kokias aš aferas daręs ir kokiu pagrindu jis mane vadina aferistu, turint omenyje tikrai nemažą jo auditoriją socialiniuose tinkluose, ir jis pats ne kartą pabrėžė ne kartą, koks jis yra įtakingas ir koks svarbus jo žodis. Tai kadangi mūsų dalis sekėjų, manau, kad tikrai persikloja, tai buvo žalingas man toks pareiškimas“, – 15min sakė A.Tapinas.

Į teismą jis kreiptis nusprendė po šio A.Užkalnio įrašo:

„Man nesvarbu. Kokie influenceriai, kokia klientūra, tokios ir klaidos. Jeigu debilai perka kvepalų padielkas, man nesvarbu, kaip jiems kas ką rašo. Tegu ten ir gyvena, kur jie yra. Man negaila. Nežiūrėkite padugnių, būkite patys geri ir teisingi. O tie tegul už*****a grabais. Nepamirškite, kad kirmėlės patys užsikas savam mėšle. Pažiūrėkit į Tapiną ir Šurajevą – burbuliuoja tie aferistai ir ligoniukai savo durnume ir savo isterijoje. Jiems pagalbos nereikia.

Pažiūrėkit, ar Tapinas ar Šimašiaus apmokama paklodė Šurajevas nors žodį pasakė apie stadioną ir kazynkę. What? Ne jų užsakymas“, – rašė A.Užkalnis.

Nesulaukė atsiprašymo

Anot A.Tapino, kiek anksčiau A.Užkalnis išplūdo ir „Krepšinio pasaulyje“ vedėją Vidą Mačiulį.

„Po to išplūdimo jis pabrėžė, kaip jis ten teigė, „geriatrinė daržovė“ esame tik mes su Olegu Šurajevu. Po to jam teko Vido Mačiulio atsiprašyti, bet jis pareiškė, kad manęs neatsiprašys. Po šito epizodo, kai su aferistais ir ligoniukais, ir nusprendėme išsiaiškinti, kokios tos aferos ir reikėtų už savo žodžius atsakyti, nes tai yra labai aiškus teiginys – įžeidimas“, – paaiškino A.Tapinas.

Jis taip pat tikino, jog jei minimi 20 tūkst. eurų – po 10 tūkst eurų už kiekvieną epizodą – būtų priteisti, jie keliautų Ukrainos paramai.

„Man asmeniškai tų pinigų nereikia – jeigu jie bus priteisti, viskas keliaus Ukrainos paramai, kiek bus priteista, kaip ir visos kitos mano bylos“, – patikino A. Tapinas.

Jis taip pat informavo, kad teisme jau įvyko parengiamasis posėdis, tačiau pats A.Užkalnis jame nepasirodė, nors žinojo, kad byla gali būti pradėta nagrinėti iš esmės – apžvalgininką atstovavo advokatas Dominykas Vanhara.

Teismas, pasak A.Tapino, pripažino A.Užkalnio dalyvavimą būtinu, tad lapkričio mėnesį jis tikisi akistatos.

„Po to posėdžio, turbūt, bus kiek aiškiau – kokie jo argumentai, kaip jis aiškinsis ir kokias aferas esu daręs, ir mūsų argumentai“, – tikino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito