Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 06

A.Veryga: „Aš tai vadinu politine šizofrenija, kai tu vieną dieną tiki vienais dalykais, kitą dieną – kitais“

„Dabar yra demokratijos šventės elementas, kuris nuo politikų nepriklauso, o priklauso nuo rinkėjų. Kaip jau jie nubalsavo – taip ir bus. Mes savo darbą stengėmės padaryti nuoširdžiai. Anksti pradėjome kampaniją, anksti programą paskelbėme, daug bendravome, daug susitikinėjome“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į Kauno merus Aurelijus Veryga.
Aurelijus Veryga
Rinkimų rezultatų laukimas Aurelijaus Verygos štabe / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

A.Veryga rinkimų rezultatų laukia Kauno senamiestyje, galerijoje „Balta“. Kaip sakė jis pats, nuotaikos – geros ir rezultatų laukiama ramiai.

Antras turas būtų didelis pasiekimas

Pasak politiko, kartu su komanda jie stengėsi dėl dviejų dalykų, abu – vienodai svarbūs: „Vienas – kad būtų antras turas, kas būtų labai rimtas ženklas dabartiniam merui, kad yra atgarsis kauniečių širdyje to, kas vyksta.

Antras turas leistų demokratiškai rinktis bent jau iš dviejų variantų. O kitas didelis pasiekimas būtų tai, jeigu dabartiniai valdantieji – „Vieningas Kaunas“ – neturėtų absoliučios daugumos ir ją su kažkuo reikėtų formuoti.

Gal ne tiek svarbu, su kuo tą tektų daryti, svarbu, kad tektų ir tai irgi būtų demokratijos kryptis. Tada būtų jau ne vienas, o ir kiti politiniai judėjimai ir tai būtų taip pat būtų labai rimtas žingsnis. O dabar yra, kad iš esmės vienas žmogus pasako, kaip reikia daryti.“

Vadina politine šizofrenija

Pasak A.Verygos, kodėl šiame mieste toks populiarus dabartinis meras, reikia klausti pačių kauniečių: „Bet kas būtų keisčiausia (jei balsuotų) po visų šių istorijų, kurios buvo, aišku, pati ryškiausia yra karas Ukrainoje ir verslai nepatraukti. Nors žadėta. Aš manau, kad tai apgaulė. Manau, kad tokiu būdu buvo bandoma žaisti rinkimuose.

Manau, kad miestiečiai buvo muilinami. Jeigu visam šiame kontekste būtų nušluota per pirmą turą – tai reiškia, kad mes kažko nesugebame žmonėms paaiškinti. Ir tai ne kažkam konkrečiai kaltinimas, bet manau, kad mes visi kažko nesugebame padaryti, kad žmonės suprastų.

Nelogiška, jei mes tiek padedame Ukrainai, aukojame, priimame žmones ir tuo pačiu balsuojame už tuos, kurie neša pinigus žudikams. Aš tai vadinu politine šizofrenija, kai tu vieną dieną tiki vienais dalykais, kitą dieną – kitais.“

Kalbėti apie koalicijas – anksti

A.Veryga juokavo, kad tam, jog būtų galima kalbėti apie galimas koalicijas, visų pirma reikia patekti į tarybą.

„Apie jokias koalicijas kol kas negalvojome. Koalicija yra daroma su tais, su kuriais gali susitarti dėl programinių nuostatų. Manau, kad su visais galima derinti“.

Rinkiminį laiką Kaune A.Veryga pavadino korektišku, tik jį nustebino faktas, jog V.Matijošaitis nedalyvavo debatuose.

„Tai toks keistas išskirtinumas. Politiko darbas yra kalbėtis, o jo pagrindinis įrankis yra liežuvis – mes turime bendrauti ir aiškinti žmonėms“, – sakė A.Veryga.

Pasak politiko, rinkiminės kampanijos metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kauniečiams akcentavo šeimą: „Mes bendrai savo rinkiminę programą kūrėme ir dėliojome aplink šeimos ašį. Dėmesys į žmones, kurie skirtingais savo gyvenimo etapais turi įvairiausių poreikių, kuriuos miestas turi atliepti. Į tai telpa daug dalykų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas