Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 25

A.Veryga kreipėsi į Seimo narius, besipiktinančius NVSC darbu: „Prašom nesusireikšminti“

Antradienį Seimo kanceliarija ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pateikė klaidingą informaciją, kad parlamentarams Gabrieliui Landsbergiui, Aušrinei Armonaitei ir Tomui Vytautui Raskevičiui reikėtų izoliuotis dėl kontakto su užsikrėtusiais COVID-19. Politikai piktinosi nesusipratimu. Į tai reaguodamas laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga prašo nepiktnaudžiauti valdžia ir nekritikuoti epidemiologų.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Situacija yra nejuokinga. Žmonės gavo nurodymus izoliuotis ne iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, o iš Seimo kanceliarijos – ta informacija buvo netiksli. Daug jie sau leido, keldami balsą prieš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologus. Aš noriu į juos ir viešai kreiptis – prašom nesusireikšminti“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams komentavo A.Veryga.

Jis teigė, jog parlamentarams galioja tos pačios taisyklės, kaip ir kitiems piliečiams.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis, Aušrinė Armonaitė, Ingrida Šimonytė, Ieva Pakarklytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis, Aušrinė Armonaitė, Ingrida Šimonytė, Ieva Pakarklytė

„Epidemiologai dirba savo darbą ir prašom jų nekritikuoti. Žmonės nori, geranoriškai paskambinę, padėti, paaiškinti, kokia yra situacija, kokios yra taisyklės, tai reikėtų nepiktnaudžiauti savo valdžia, visi esam žmonės. Be to, Seimo nariams galioja tos pačios taisyklės, jų privalu laikytis“, – dėstė A.Veryga.

Antradienį Seimo kanceliarija paskelbė sąrašą parlamentarų, kurie dėl kontakto su užsikrėtusiais koronavirusu turėjo izoliuotis. Sąraše – ir A.Armonaitės bei G.Landsbergio pavardės. Jie tądien buvo Seime ir teigė, kad nebuvo informuoti apie privalomą izoliaciją.

Vėliau Seimo kanceliarija patikslino, kad minėti Seimo nariai galimai turėjo didelės rizikos sąlytį su sergančiaisiais COVID-19. NVSC nurodė, jog apie izoliaciją juos informuos nedelsiant.

Vėliau NVSC pranešė, kad A.Armonaitei, G.Landsbergiui ir T.V.Raskevičiui izoliuotis nereikia, nes jų užsikrėtimo rizika įvertinta kaip maža. NVSC dėl susidariusios situacijos atsiprašė.

Politikai nepraleido progos apie tai parašyti feisbuke.

A.Veryga aiškino, kad NVSC atsiprašyti nereikėjo: „Klaidą padarė Seimo kanceliarija ir be reikalo vakar, aš manau, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atsiprašinėjo dėl izoliacijos pažeidimų.“

COVID-19 liga Seime nustatyta Liberalų sąjūdžio frakcijos nariams Jonui Varkaliui, Viktorui Pranckiečiui, Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime nariams Vytautui Juozapaičiui ir Andriui Kupčinskui.

Epidemiologinę COVID-19 situaciją Lietuvoje A.Veryga įvertino kaip sudėtingą. Jis teigė, kad trečiadienį Vyriausybė spręs dėl karantino pratęsimo šalyje, o kitą savaitę svarstys dėl prekybos centrų veiklos ribojimų.

„Kol situacija išlieka sudėtinga, turėtume atsisakyti visko, kas nėra gyvybiškai būtina“, – kalbėjo ministras.

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar pratęsti karantiną iki gruodžio vidurio, taip pat – ar leisti nuo gruodžio 10-osios su išlygomis veikti muziejams, galerijoms, vykti ekskursijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas