Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 19 /11:07

A.Verygą Seime pakeis ekonomistė J.Rojaka: pasirinko kitą stovyklą

„Jungsiuosi prie man vertybiškai artimos Demokratų frakcijos Lietuvos Respublikos Seime ir dirbsiu su komanda, su kuria anksčiau sėkmingai dirbome Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje“, – savo būsimus pirmuosius žingsnius parlamente pakomentavo žinoma ekonomistė, buvusi ekonomikos ir inovacijų viceministrė J.Rojaka.
Jekaterina Rojaka
Jekaterina Rojaka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

J.Rojaka Seimo nario pareigas pradės eiti po to, kai Seimą paliks pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą į Europos Parlamentą išrinktas Aurelijus Veryga. A.Veryga pateikė pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo nuo liepos 15 dienos. J.Rojaka į Seimą kandidatavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet šios partijos frakcija Seime suskilo, o nuo jos atsiskyręs S.Skvernelis su bendražygiais įkūrė ir partiją Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

„Nors laiko šios kadencijos Seimui liko nedaug, iššūkių išlieka nemažai. Tikiu, kad mano sukaupta patirtis ir ekonomikos žinios atneš naudą net ir šios sudėties Seimui baigiant savo kadenciją. Be to, jaučiuosi atsakinga prieš visus rinkėjus, kurie už mane balsavo bei mane reitingavo sąraše, ir sieksiu konstruktyvaus į rezultatus orientuoto darbo“, – pabrėžė būsima Seimo ir Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, Seimo narys S.Skvernelis J.Rojakos ketinimą prisijungti prie Demokratų frakcijos Seime įvertino labai teigiamai: „Mūsų komandą papildys itin kompetentinga ekonomistė, kuri praeitos kadencijos Seimo suformuotoje Vyriausybėje svariai prisidėjo prie sėkmingo ekonomikos atsako į grėsmes bei kilusius iššūkius ypač sunkiu mūsų šaliai periodu, kai reikėjo valdyti pandemiją ir jos pasekmes. Džiaugiamės, kad J.Rojaka sustiprins mūsų frakciją, ir tikimės, jog tai bus sėkmingo tolesnio bendradarbiavimo pradžia.“

LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis BNS teigė, kad vieno žmogaus sumažėjimas „valstiečių“ frakcijoje ir padidėjimas demokratų frakcijoje „nekeičia jėgų balanso absoliučiai niekaip“.

„Jeigu terminas būtų buvęs ilgesnis negu du mėnesiai, manau, būtų sutikę ir tie kandidatai, kurie buvo sąraše prieš J.Rojaką, bet jie atsisakė mandatų, nes yra savivaldybių tarybų nariai ir jie paprasčiausiai prarastų mandatus“, – kalbėjo R.Karbauskis.

„Argumentai, kad žmonės praranda darbą arba mandatą savivaldybių tarybų yra svarbesni negu tie keli mėnesiai su Seimo nario mandatu. Matyt, J.Rojakai nėra, ką prarasti“, – pažymėjo LVŽS pirmininkas.

Birželį išrinkus Į Europos Parlamentą A. Verygą, galimybės keliems mėnesiams tapti Seimo nariais atsisakė Plungės tarybos narys Andriejus Stančikas, „Vieningo Kauno“ frakcijoje Kauno taryboje dirbanti Aušra Papirtienė ir Raseinių meras Arvydas Nekrošius.

R.Karbauskis tvirtino J.Rojakos praktiškai nepažįstantis, nes ją 2020-ųjų Seimo rinkimų LVŽS sąraše esą protegavo S. Skvernelis, kuris „pradėjo išdavystę“ su bendraminčiais išėjęs iš mandatus jiems atnešusios „valstiečių“ frakcijos.

„2020 metai – mūsų klaida, įrašėme visą eilę liberalų, nes Saulius tuo momentu prisiekinėjo, kad jis pats ne liberalas, kad šitie žmonės dirbs Lietuvai ir t. t. (...) Pamoka gerai, mes stengsimės ateityje nuo liberalų saugotis kaip velnias nuo kryžiaus. Ir, matyt, to nebeatsitiks“, – sakė R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius