Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 09

A.Veryga su sostinės meru aiškinsis dėl reikalavimo pateikti vaikų sveikatos pažymas

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ketvirtadienį susitiks su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi dėl reikalavimo, kad medikai išduotų pažymas dėl mokinių praleistų pamokų.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ministras kels klausimą dėl dar pernai panaikintų pažymų, kuriomis būdavo pateisinamos praleistos dienos ugdymo įstaigose. Regis, jau problemų nebebuvo, tačiau nustebome sužinoję iš tėvelių, kad Vilniaus meras savo potvarkiu patvirtino tvarką, pagal kurią nuo šių metų sausio tėveliai vėl turi varstyti medikų duris ir prašyti jau nebeegzistuojančių pažymų“, – BNS sakė ministro patarėja Lina Bušinskaitė.

Ji pabrėžė, kad dėl praleistų pamokų pateisinimus turi pateikti ne medikai, o tėvai.

„Gydytojas neturi būti pažymų išrašinėtojas. Taigi, ministras kels šį klausimą, kad būtų keičiama tvarka ir nebūtų prašoma neteisėtai iš tėvų medicininių pažymų“, – teigė ministro patarėja.

Sveikatos apsaugos ministerijos iniciatyva nuo praėjusių metų rugsėjo atsisakyta vaikų sveikatos pažymų, kuriomis pateisinamas neatvykimas į mokyklas ar darželius. Taip tikimasi sumažinti pacientų eiles prie šeimos gydytojų kabinetų, palengvinti gydytojų krūvį, apsaugoti ką tik pasveikusius vaikus nuo galimybių vėl užsikrėsti.

Anot L.Bušinskaitės, A.Veryga taip pat planuoja aptarti savanorišką sveikatos sistemos reformą, kai ligoninės ir kitos gydymo įstaigos kviečiamos jungtis savanoriškai, siekiant persitvarkyti ir užtikrinti geresnę paslaugų kokybę pacientams, efektyvesnį valdymą, racionalesnį lėšų naudojimą.

„Bus siūloma Vilniaus merui įvertinti galimybes dėl mieste esančių gydymo įstaigų jungimosi“, – teigė L.Bušinskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento