Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 05

A.Veryga supykdė konservatorius: dėl kaltinimų A.Matului kreipėsi į etikos komisiją

Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši įvertintų sveikatos apsaugos ministro kaltinimus Seimo nariui Antanui Matului. Asmeninėje socialinio tinklo "Facebook" paskyroje Aurelijus Veryga Antaną Matulą apkaltino nepasitikėjimo skiepais skatinimu ir grėsmės pacientų gyvybei kėlimu.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Reaguodamas į tai, kad sveikatos apsaugos ministras ir Seimo narys Aurelijus Veryga viešojoje erdvėje dėl gripo ligos sukeltų žmonių mirčių apkaltino Seimo narį Antaną Matulą, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydamas įvertinti tokį šokiruojantį ir neatsakingą ministro kalbėjimą, rašoma TS-LKD pranešime žiniasklaidai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

„Šiemet gripo epidemijai nusinešus jau keliolika Lietuvos žmonių gyvybių, sveikatos apsaugos ministras užsiima neetišku ir gėdingu manipuliavimu viešojoje erdvėje, užuot susitelkęs į savo tiesioginį darbą. Iš ministro laukiame politinės ir organizacinės lyderystės kovojant su gripo epidemija – užsiimant jo prevencija bei efektyviu gydymo sistemos darbu, o ne laiką ir eterį skiriant asmeninėms žemiausio politinės kultūros lygio politinėms kovoms. Todėl ragindami Aurelijų Verygą dar sykį pagaliau imtis atsakomybės, kartu kreipiamės į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydami įvertinti tokius neatsakingus ir neetiškus ministro viešai mestus kaltinimus”, – teigė Seimo narys G. Landsbergis.

Sausio 29 dieną A.Veryga savo „Facebook" paskyroje apgailestavo dėl to, kad visuomenė buvo sąmoningai skatinama abejoti Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijomis bei pagal šias pirkta vakcina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Matulas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Matulas

"Šia dezinformacija užsiiminėjo Seimo narys Antanas Matulas.
Viešuose pasisakymuose buvo atvirai raginama abejoti šia vakcina. Kas galėtų paneigti, kad tokiu neatsakingu elgesio Seimo narys tiesiogiai prisidėjo prie nepasitikėjimo skiepais ir sukėlė realią grėsmę pacientų", - viešojoje erdvėje situaciją komentavo sveikatos apsaugos ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas