Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 01 /19:15

A.Vyšniauskas stabdo narystę partijoje, traukiasi iš pareigų Seime

Konservatorius Andrius Vyšniauskas stabdo savo narystę partijoje ir traukiasi iš frakcijos seniūno bei Teisės ir teisėtvarkos komiteto nario pareigų. Jis tai pranešė po to, kai Seimas sulaukė generalinės prokurorės Nidos Grunskienės prašymo panaikinti jo teisinę neliečiamybę.
Andrius Vyšniauskas
Andrius Vyšniauskas

Generalinė prokurorė dėl konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinės neliečiamybės panaikinimo kreipėsi ketvirtadienį.

Marijampolės savivaldybės tarybos nario pareigas A.Vyšniauskas ėjo 2015-2020 metais, o paskutinius metus buvo ir Antikorupcijos komisijos pirmininkas.

Anot prokuratūros, būtent paskutiniais metais taryboje jis savivaldybės administracijai pateikė galbūt suklastotus dokumentus dėl savo, kaip tarybos nario, išlaidų kompensavimo.

Dėl to esą jam nepagrįstai ir neteisėtai išmokėta daugiau kaip 2,1 tūkst. eurų.

„Esu šokiruotas“

15min atsiųstame komentare A.Vyšniauskas sakė esantis šokiruotas dėl to, kas įvyko.

„Nesu apklaustas jokioje byloje, neturėjau jokių indikacijų, kad su mano, kaip tarybos nario, veiklos išlaidomis būta kažkokių problemų. Pats taip pat nemanau, kad esu padaręs kažkokių nusižengimų“, – sakė politikas.

„Kiek man yra žinoma, dėl mano, kaip tarybos nario, išlaidų pastabų neturėjo nei akcija Skaidrinam, nei du savivaldybės tarybos kontrolieriai, kurie atliko auditus. Todėl ši žinia yra kaip žaibas iš giedro dangaus“, – pridūrė jis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Vyšniauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Vyšniauskas

Vis dėlto, jis sakė esantis pasirengęs „atvirai ir sąžiningai bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis ir įrodyti, kad keliami priekaištai yra neteisingi“.

Tuo pačiu jis pranešė stabdantis narystę partijoje ir besitraukiantis iš pareigų Seime.

„Todėl prašysiu kolegų kaip galima greičiau naikinti mano neliečiamybę ir man suteikti galimybę apsiginti teisinėmis priemonėmis. Be abejo, suprantu ir politinę atsakomybę, todėl informuoju, jog stabdau savo narystę TS-LKD, traukiuosi iš frakcijos seniūno pareigų ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto“, – teigė A.Vyšniauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi