Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 07

Įtakingo konservatoriaus čekiukų skandale – naujos iškalbingos detalės

Seimo narys Andrius Vyšniauskas praėjusią kadenciją eidamas Marijampolės tarybos nario pareigas per dvejus metus panaudojo per 5 tūkst. eurų jo veiklai skirtų lėšų, tačiau šių išlaidų pagrįstumo savivaldybės kontrolė neįvertino auditu, nors politikas tebetvirtina priešingai.
Andrius Vyšniauskas
Andrius Vyšniauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Teisėsaugai vykdant tyrimą dėl Marijampolės politikų „čekiukų“, savivaldybės kontrolė teigia pateikusi tarnyboms išvadas dėl 27 praėjusios kadencijos tarybos narių, tačiau dviejų politikų – A.Vyšniausko ir Seimo nare 2020 metais taip pat išrinktos „darbietės“ Vaidos Giraitytės-Juškevičienės – išlaidų netikrino.

„Jų atžvilgiu išlaidų teisėtumo vertinimas nebuvo atliekamas“, – BNS sakė Marijampolės savivaldybės kontrolierė Jolanta Zubienė.

Tai paaiškėjo BNS kreipusis į savivaldybę su prašymu pateikti A.Vyšniausko, kuriam prokuratūra nori pareikšti įtarimus „čekiukų“ byloje, išlaidų dirbant tarybos narių audito rezultatus.

A.Vyšniauskas praėjusią savaitę tvirtino, kad jo kaip tarybos nario išlaidoms pastabų neturėjo nei akcijos „Skaidrinam“ tyrėjai, nei du savivaldybės tarybos kontrolieriai, atlikę auditus.

Politikas antradienį BNS pakartojo, kad, jo duomenimis, buvo tikrinamos visų tarybos narių išlaidos. Tai A.Vyšniauskas nurodė žinantis „iš bendro konteksto“ apie savivaldybę.

„Mano žinios yra kitokios, kad visų tarybos narių išlaidos buvo tikrinamos. Pas mus savivaldybėje buvo du kontrolieriai, ir tiek. Kaip gali būti kažkas tikrinama, kažkas netikrinama, taip tiesiog negali būti pagal tvarkas ir įstatymus“, – kalbėjo Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi