Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 17

Agnė Bilotaitė patikino, kad slėptuvių Lietuvoje užtektų visiems gyventojams

Jei reikėtų slėptis, Lietuvoje esančių rūsių, požeminių aikštelių ir cokolinių aukštų ploto užtektų visiems gyventojams, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Mes užklausėme Registrų centro, kadangi esant tam tikriems pavojams būtų, matyt, būtinybė žmonėms pasislėpti, įvertinti, kiek mes turime priedangos objektų, tai yra rūsių, požeminių aikštelių, cokolinių aukštų.

Mums buvo pateikta informacija, kad <...> tų plotų, kvadratūros, kuris šiandien registruojamas Registrų centre, užtektų visos Lietuvos gyventojams“, – ketvirtadienį per Vyriausybės pusvalandį Seime nurodė A.Bilotaitė.

Taip pat, pasak jos, Lietuvoje yra 1900 kolektyvinės apsaugos statinių – mokyklų, darželių, arenų ir kitų uždarų erdvių, kurios skirtos laikinam gyventojų prieglobsčiui ekstremalios situacijos atveju.

„Šiuo metu yra 1900 kolektyvinės apsaugos objektų, už kuriuos yra atsakingos mūsų savivaldybės ir ten esant reikalui žmonės galėtų apsisaugoti“, – pažymėjo vidaus reikalų ministrė.

Anksčiau ji teigė, kad šiuose statiniuose galėtų tilpti apie 1,2 mln. žmonių, tai yra apie 40 proc. Lietuvos gyventojų.

Ministrė pabrėžė, jog šiuo metu tiesioginės karo grėsmės Lietuvai nėra, ir prašė laikytis rimties, nekelti panikos šiuo klausimu.

Dirbame į tolimesnę perspektyvą, kad turėtume <...> tinkamus objektus civilinei saugai Lietuvoje.

„Vidaus reikalų ministerija dirba dviem kryptimis. Viena kryptis yra trumpalaikėje perspektyvoje. Mes užklausėme ir iki šios savaitės pabaigos mums visos savivaldybės pateiks informaciją, kaip jos inventorizavo ir kokioje būklėje yra visi civilinės saugos objektai.

Ir dirbame į tolimesnę perspektyvą, kad susitvarkytume ir turėtume tinkamą finansavimą, tinkamus objektus civilinei saugai Lietuvoje“, – pažymėjo A.Bilotaitė.

Klausimas, kur Lietuvoje reikėtų slėptis karo atveju, iškilo po to, kai Rusija užpuolė kaimynystėje esančią Ukrainą. Invazija į šią šalį tęsiasi 22-ą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas