Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 25

Agnė Bilotaitė Vilniuje susitiks su Interpolo vadovu Jurgenu Stocku

Penktadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė susitiks su tarptautinės kriminalinės policijos organizacijos – Interpolo – vadovu Jurgenu Stocku.
Interpolas
Interpolas / 123RF.com nuotr.

„Susitikimo metu bus aptartos trys pagrindinės temos: piktnaudžiavimo Interpolo kanalais rizika, padėtis Ukrainoje bei saugumo iššūkiai“, – BNS sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Mindaugas Bajarūnas.

Anot jo, vidaus reikalų ministrė pateiks Lietuvos pasiūlymus, kurie galėtų padėti siekti pagrindinio Interpolo bendradarbiavimo tikslo – palaikyti teisėtvarką ir viešąją tvarką.

Susitikimo dalyviai lankysis ir viename iš šešių Lietuvoje veikiančių karo pabėgėliams iš Ukrainos skirtų registracijos centrų, kuris veikia Vilniuje.

Prieš porą savaičių Interpolas paskelbė, kad imasi riboti Rusijos galimybes tiesiogiai įvesti informaciją į didžiulį pasaulinės policijos organizacijos tinklą. Nuspręsta, kad pranešimus pirmiausia turi patikrinti generalinis sekretoriatas, įsikūręs Prancūzijos mieste Lione.

Vykstant karui tarp dviejų organizacijos narių, kurį sukėlė Rusijos invazija į Ukrainą, paskelbtame pareiškime Interpolas pabrėžė, kad laikosi neutralumo įsipareigojimo.

Tačiau organizacija nurodė, jog „sustiprintos priežiūros ir stebėsenos priemonės“ dėl Maskvos nacionalinio centrinio biuro veiklos reikalingos „siekiant užkirsti kelią bet kokiam galimam piktnaudžiavimui Interpolo kanalais“, pavyzdžiui, nukreiptam prieš asmenis Ukrainoje ar už jos ribų.

Kaip skelbia Lietuvos policija, Interpolas yra didžiausia policijos tarptautinė organizacija pasaulyje. Jai šiuo metu priklauso 192 valstybės. Lietuva organizacijos nare yra nuo 1991 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai