Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 18

Agnė Širinskienė Vilniaus mero patarėjo ironijos apie LVŽS leidinį nesuprato: pažadėjo kreiptis į VRK ir policiją

Penktadienį išėjęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) reklaminis laikraštis „Neliečiamieji“, kuriame suminėti šios valdančiosios partijos oponentai, sulaukė įvairių vertinimų. Štai sostinės mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas feisbuke pasišaipė, kad laikraštis platina COVID-19 virusą, tačiau „valstietei“ Agnei Širinskienei toks juokelis nepasirodė juokingas – jau rengia skundus ne tik Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), bet ir policijai.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dėmesio, SVARBI ŽINIA, ypač vyresniems! Po Lietuvos gyventojų pašto dėžutes pradėtas platinti neaiškus leidinys „Neliečiamieji“, kuris, deja, platina ir COVID virusą. Mano žiniomis, jau septyni senjorai skirtingose Lietuvos vietose (Prienai, Radviliškis, Kaunas) užsikrėtė virusu, plikomis rankomis parsinešę šį leidinį iš pašto dėžutės. Greičiausiai užkratas plinta iš spaustuvės, bet dabar jau per vėlu“, – feisbuke rašė K.Žukauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Žukauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Žukauskas

Todėl, anot jo, labai svarbu, ypač COVID rizikos grupėms – vos gavus šį leidinį, būtinai su pirštinėmis išimti iš pašto dėžutės, įdėti į maišelį, užrišti jį ir išmesti į šiukšlių dėžę.

„Galima ir sudeginti – irgi saugu, svarbu mūvėti pirštines. Jei matote kaimynų pašto dėžėje tokį leidinį – apsaugokite ir juos, išimkite ir sunaikinkite. Taip jūs apsisaugosite nuo viruso. Rekomenduoju būtinai PASIDALINTI šia žinute, ypač su vyresniais žmonėmis, kurie patenka į viruso rizikos grupę. Jei jūsų seneliai neturi FB – paskambinkite jiems telefonu ir įspėkite“, – rašė jis.

Tik jis nežinojo, kad juokauti apie LVŽS reklaminį leidinį, kuriame greičiausiai be sutikimo naudojami beveik visų „valstiečių“ oponentų atvaizdai, šiukštu negalima.

A.Širinskienė: neabejotinai kreipsimės

Po kelių valandų į šį pareiškimą sureagavusi LVŽS atstovė, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė A.Širinskienė pareiškė, kad dar prieš nuspręsdami leisti leidinį rinkimų štabe „valstiečiai“ kalbėjo, kad šis žurnalas sulauks daug dėmesio ypač iš tų, apie kuriuos šis žurnalas yra.

„Ilgai laukti nereikėjo. Dar šiltas tiesiai iš spaustuvės jis atsidūrė ant mero R.Šimašiaus patarėjo stalo. Ir ką gi turime? Ne diskusiją, ne argumentus, o dezinformacijos kampaniją, esą, žurnalas užkrėstas COVID-19 virusu, – rašė ji. – Tikrai nesitikėjau to, kad Vilniaus mero liberalo R.Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas susitapatins su eiliniu Rusijos troliu, kuris sėdi kažkur kamputyje ir skleidžia dezinformaciją apie COVID-19 bei taip kursto Lietuvos žmonių baimes ir nepasitikėjimą. O gal ir tokiu neatsakingu elgesiu bando išgąsdinti žmones taip, kad jie net neatsiverstų žurnalo, kuriame gali rasti ir nepatogią tiesą apie liberalus. Jei jau liberalai ima neadekvačiai elgtis matydami „Neliečiamuosius“, net bijau pagalvoti, ką darys konservatoriai, nes apie juos ten teksto kur kas daugiau.“

Ji čia pat priduria, kad rimtai kalbat ją stebina tai, kad mero patarėjas K.Žukauskas savivaldybėje buvo atsakingas už COVID-19 pandemijos komunikaciją ir netgi už tai apdovanotas: „Taigi, jis negali nežinoti, kaip yra reikšminga visuomenei pateikti tikslią ir teisingą informaciją, nekurstyti panikos ir bereikalingo nerimo.“

Jei pačiam komunikatoriui jo poelgis atrodo linksmas, tegul jį įvertina VRK bei Lietuvos policija.

„Tad mero pavaduotojo (A.Širinskienė pavaduotoju vadina mero patarėją, – red. past.) elgesys pribloškia savo neatsakingumu (pandemijos ir ekstremalios situacijos metu siekiama įbauginti žmones, meluojant apie platinamą virusą). Kokios to pasekmės? Vicemeras (A.Širinskienė vicemeru vadina mero patarėją, – red. past.), matyt, nepagalvojo, kokios tokio žingsnio pasekmės: sunerimusių gyventojų skambučiais užkimšta COVID-19 karštoji informacinė linija ir negalintys prisiskambinti tikrai sergantys žmonės, panika ir antplūdis į mobiliuosius testavimo punktus, išsigandę senjorai ir vien iš nerimo sutrikusi jų sveikata? Ir rizikuojama visa tai sukelti iš niekingų paskatų – siekiant įgelti politiniams oponentams per Seimo rinkimus?“, – teigė LVŽS atstovė.

Anot jos, panašu, kad jaunoji liberalų karta moka du dalykus: tyčiotis iš Laisvės kovotojų Laisvės kovų atminimo vietoje įrengiant pliažus ir skleisti dezinformaciją apie COVID-19, aukojant senjorų ramybę ir pasitikėjimą Vilniaus savivaldybės komunikacija COVID-19 tema.

„Jei pačiam komunikatoriui jo poelgis atrodo linksmas, tegul jį įvertina VRK bei Lietuvos policija. Neabejotinai kreipsimės“, – pareiškė ji.

K.Žukauskas jai komentaruose atsakė, kad kadangi LLVŽS „užsipirko klaikaus šūdo 400 000 vnt. tiražu“, šis mažas jo atsakas dar gerokai per švelnus.

„Kreipkitės nors ir į patį Naisių pagonybės triumviratą, kad tik jums įdomiau gyventi būtų šiame priešų pasaulyje. Sėkmės, koloradiniai kenkėjai!“ – palinkėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento