Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 10

Akibrokštas: pas saviizoliacijoje esančią rinkėją paimti balso taip ir neatvyko, pasiūlė balsuoti antrajame ture

Vilniaus mero patarėja Ieva Dirmaitė šeštadienio vakarą paskelbė, kad rinkimų komisijos atstovai taip ir neatvyko į jos namus paimti balso Seimo rinkimuose. Šitaip ji neteko teisės balsuoti, nes dėl COVID-19 rizikos yra saviizoliacijoje ir rinkimų dieną sekmadienį negalės palikti namų.
Paskutinės išankstinio balsavimo dienos žmonių eilė Lukiškių aikštėje
Paskutinės išankstinio balsavimo dienos žmonių eilė Lukiškių aikštėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

I.Dirmaitė feisbuke aprašė situaciją, kaip jai nepavyko atiduoti balso.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovė spaudai teigė, kad registravosi balsavimui esant saviizoliacijoje dar pirmadienį, tad tikrai nepavėlavo.

„Šiandien į VRK (prisi)skambinau 2 kartus. Pirmu kartu buvau patikinta, kad esu registruota, sudarytas grafikas, kaip rinkėjų komisijos nariai vyksta pas balsuojančius namuose, laukite – atvyks. Dar vienas pažadas „popiet“ virto „vakare“, – rašė I.Dirmaitė.

„Antro skambučio metu atsakymas išverčia iš klumpių – „bet kokiu atveju, jei nepavyktų dabar, galėsite balsuoti antrame ture“. Jūs juokaujat! Be penkių minučių fiksuojame konstitucinį pažeidimą, o man ramiu balsu sako – kitąkart“, – pridūrė ji.

Feisbuko įrašą ji užbaigė tuo, kad rinkimų komisijos nariai pas ją taip ir neatvyko.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Dirmaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Dirmaitė

I.Dirmaitė 15min sakė apgailestaujanti, kad „su tokia prasta vadyba, nereagavimu į realią situaciją ir namų darbų neparuošimą laiku nemaža dalis aktyvių piliečių bus tiesiog palikti demokratijos šventės paraštėse“.

Ji tvirtino, kad buvo pažeista jos konstitucinė teisė balsuoti.

„Pažadai, kad visiems Lietuvos gyventojams bus užtikrintos vienodos sąlygos balsuoti, bet jų neįgyvendinimas rodo nepagarbą Lietuvos žmonėms, o gautas pasiūlymas nepavykus balsuoti pirmame ture, balsuoti antrame – yra mažų mažiausiai neatsakingas iš VRK pusės“, – kalbėjo I.Dirmaitė.

Saviizoliacijoje esantys rinkėjai turėjo balsuoti penktadienį ir šeštadienį, pas juos į namus vyko rinkimų komisijų nariai.

Panašių istorijų, kai pas esančiuosius saviizoliacijoje neatvyko rinkimų komisijos nariai, yra ir daugiau. Žmonės jas skelbia socialiniuose tinkluose.

15min nepavyko susisiekti su VRK pirmininke Laura Matjošaityte ir jos pavaduotoju Andriumi Puksu.

Portalui lrt.lt VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė teigė, kad galutiniai duomenys apie šeštadienį vykusį balsavimą bus aiškūs sekmadienį ryte, o komisijos narių nesulaukusius žmones ragino kreiptis į VRK elektroniniu paštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas