Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 21

Akredituotas naujas Belgijos gynybos atašė Lietuvai

Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) ketvirtadienį akredituotas naujasis Belgijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Pierre-Jean Pira. Linkint jam sėkmės darbuose buvo pažymėta, kad Belgija yra viena iš patikimiausių Lietuvos sąjungininkių, nuolat prisidedanti prie mūsų šalies ir regiono saugumo užtikrinimo, rašoma KAM pranešime spaudai.
Belgijos gynybos atašė Lietuvai
Belgijos gynybos atašė Lietuvai / K.Kavolėlio nuotr.

„Belgijos kariai buvo vieni pirmųjų, atvykusių į Vokietijos vadovaujamą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje įsteigus ją 2017 metais. Belgijos indėlis į šią kovinę grupę Rukloje yra itin reikšmingas. Tikimės, kad belgai be pertraukų aktyviai dalyvaus stiprinant NATO gynybą bei atgrasymą mūsų regione ir toliau“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Belgai buvo pirmieji, kurie dislokavo mūsų šalyje NATO oro policijai skirtus naikintuvus 2004 m. Lietuvai vos tapus NATO nare. Belgijos karinės oro pajėgos sugrįš į Lietuvą vykdyti NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse šių metų gruodį.

Belgija taip pat Lietuvai reguliariai skiria savo karinių jūrų pajėgų laivus, šalys bendradarbiauja ir kibernetinio saugumo srityje.

Naujasis Belgijos gynybos atašė Lietuvai anksčiau tarnavo įvairiuose Belgijos kariuomenės daliniuose. Nuo 2019 metų iki dabar plk. P-J.Pira ėjo Belgijos gynybos atašė pareigas Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas