Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 28

Akredituoti naujieji Norvegijos ir Čekijos gynybos atašė Lietuvai

Krašto apsaugos ministerijoje trečiadienį įvyko Norvegijos ir Čekijos gynybos atašė Lietuvai pasikeitimo ceremonijos. Išvykstantiems padėkojo, o naujai paskirtus atašė akreditavo krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius, rašoma ministerijos pranešime.
Norvegijos ir Čekijos gynybos atašė Lietuvai
Norvegijos ir Čekijos gynybos atašė Lietuvai / A.Pliadžio/KAM nuotr.

„Neabejoju, kad jūs sėkmingai tęsite savo pirmtakų darbą, mes dirbsime abipusio supratimo ir pasitikėjimo dvasia, o Lietuvos bendradarbiavimas su jūsų šalimis ir toliau stiprės“, – sakė naujiesiems atašė sėkmės darbuose palinkėjęs M.Abukevičius.

Norvegijos gynybos atašė Lietuvai pareigas iki šiol ėjusį pulkininką Hakoną Lokeną pakeitė jūrų kapitonas Oddas Erlingas Furu, kuris pastaruosius ketverius metus darbavosi Norvegijos Gynybos štabe, o anksčiau tarnavo Norvegijos kariniame laivyne.

Čekijos gynybos atašė Lietuvai pareigas ėjusią pulkininkę Romaną Pešatovą pakeitė pulkininkas leitenantas Jaroslavas Vorosas, iki šiol tarnavęs įvairiuose Čekijos kariuomenės daliniuose ir dirbęs Čekijos gynybos ministerijoje.

Viceministras M.Abukevičius ceremonijų metu padėkojo norvegams ir čekams už indėlį stiprinant regiono saugumą. Abi šios šalys skiria savo karius Vokietijos vadovaujamai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei Rukloje, o taip pat dalyvauja ir NATO oro policijos misijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai