Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 08

Algirdas Butkevičius apžiūrėjęs studentų bendrabučius žada spartinti renovavimą

Premjeras Algirdas Butkevičius, pirmadienį apžiūrėjęs studentų bendrabučius Saulėtekio alėjoje Vilniuje, pažadėjo spartinti jų renovavimą.
Algirdas Butkevičius apžiūrėjo Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų bendrabučius
Algirdas Butkevičius apžiūrėjo Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų bendrabučius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Būtina susikoncentruoti į naują 2014–2020 ES finansavimo laikotarpį, iš jo finansuoti tolesnius bendrabučių renovacijos projektus. Kalbėsiu su energetikos ministru artimiausiu metu ir, manau, tikrai išspręsime klausimą, kaip paskubinti renovaciją iš naujos finansinės perspektyvos“, – sakė jis.

„Siūlysiu peržiūrėti parinktų neefektyvių objektų sąrašą ir papildyti naujais viešosios paskirties objektais, kad kuo daugiau studentų bendrabučių gautų finansavimą renovacijai, tačiau tuo turėtų būti suinteresuotos ir universitetų vadovybės“, – teigė premjeras.

Vyriausybės duomenimis, bendrabučių modernizavimo programoje dabar dalyvauja trys universitetai, trys kolegijos ir vienas profesinio rengimo centras. Tam iš programos „Jessica“ skirta 13 mln. eurų.

Šiuo metu pasirašyta 16 bendrabučių renovacijos sutarčių, rangos darbai vyksta 13-oje pastatų.

Apžiūrėjęs renovuojamus bendrabučius A.Butkevičius atkreipė dėmesį, kad programos „Jessica“ lėšas galima naudoti tik pastatams apšiltinti ir šilumos sistemai pertvarkyti.

„Šiandien mes bandysime kalbėtis apie tai, kad būtų galima pakeisti kai kuriuos Lietuvos teisės aktus ir tuos bendrabučius bandyti įtraukti į energijos efektyvumo programą, patvirtintą jau nuo 2014 metų antros pusės. Bendrabučiai kol kas nebuvo įtraukti į tą programą“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjeras.

VIDEO: Premjeras Algirdas Butkevičius apžiūrėjo renovuojamus VGTU studentų bendrabučius

Jis taip pat siūlo leisti universitetams už gautas lėšas pardavus turtą renovuoti bendrabučius, plėsti infrastruktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento