Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 24

Algirdas Butkevičius: duotas nurodymas BPC projektą užbaigti iki metų pabaigos

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia davęs nurodymą Bendrojo pagalbos centro (BPC) projekto įgyvendinimą užbaigti iki šių metų pabaigos.
Algirdo Butkevičiaus spaudos konferencija
Algirdo Butkevičiaus spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai jis sakė antradienį komentuodamas kritiką BPC vadovybei po to, kai savaitgalį Panevėžio rajone buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, bandžiusi išsikviesti pagalbą numeriu 112. Atsakingoms tarnybos nepavyko nustatyti merginos buvimo vietos.

„Manau, kad po dviejų savaičių bus pilnas aiškumas, kas padarė klaidas, kokia turėjo būti aparatūra, kiek buvo skirta pinigų aparatūros įsigijimui ir jos išlaikymui“, – dėstė Vyriausybės vadovas.

„Yra duotas labai griežtas nurodymas, kad per šiuos metus, iki gruodžio 31 dienos, būtų baigtas įgyvendinti vadinamasis BPC projektas. Ir turi apimti visą mūsų valstybę. Dabar belieka išsiaiškinti su operatoriais, kokia vis dėlto aparatūra ten turi būti, nes operatoriams už atliekamas paslaugas mokami mokesčių mokėtojų pinigai. Vadinasi, kokybė irgi turi būti užtikrinta ir laiku pateikta išsami informacija“, – LRT radijui sakė A.Butkevičius.

„Manau, kad po dviejų savaičių bus visiškai aišku, kas padarė klaidų, kokia buvo reikalinga aparatūra, kiek buvo skirta pinigų jos įsigijimui ir išlaikymui. Tikiuosi, kad tokie dalykai nebesikartos. Manau, kad tai yra atsakomybės klausimas – tiek BPC, tiek operatorių, tiek VRM, tiek ir pačios Vyriausybės, bet šiandien aš tikrai nenorėčiau kaltinti BPC, tyrimas parodys“, – dėstė Vyriausybės vadovas.

„Vidaus reikalų ministras irgi, manau, suprato, kad tokie klausimai turi būti sprendžiami ryžtingai, greitai ir reikalaujant atsakomybės iš tų darbuotojų, kurie dirba toje srityje“, – kalbėjo jis.

Pasak jo, „kai kurie operatoriai tikriausiai neįvertino, kad bus reikalinga tokia išsami informacija, norint išgelbėti žmones iš nusikaltėlių spąstų“.

Daug kilo klausimų apie ryšio problemas, kai savaitgalį buvo nužudyta nepilnametė, kuri nesulaukė pagalbos, nors ir prisiskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu. Specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito