Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 04

Algirdas Butkevičius jau spiria Saulių Skvernelį iš posto: „Jis žadėjo nepolitikuoti“

Premjeras Algirdas Butkevičius jau pateikė prezidentūrai siūlymą atleisti iš vidaus reikalų ministro posto Saulių Skvernelį, nors anksčiau yra sakęs, kad tai darys tik radęs naują ministrą. Pirmadienį „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas premjerui pristatė trijų kandidatų į vidaus reikalų ministrus pavardes, tačiau kas jie tokie, nepasakė.
Sauliaus Skvernelio ir Algirdo Butkevičiaus spaudos konferencija
Sauliaus Skvernelio ir Algirdo Butkevičiaus spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį ryte premjeras pranešė atmetantis „Tvarkos ir teisingumo“ parlamentaro Povilo Gylio kandidatūrą į vidaus reikalų ministrus.

Premjeras tikino, kad penktadienį P.Gylio kandidatūra nebuvo palaiminta, jis tik pasakęs, kad kaip žmogus kandidatas jam žinomas.

„Sprendimo tokio, kad jis bus patvirtintas ministru, nebuvo ir niekas jokios nuomonės nepakeitė. Pokalbio metu su manim dar dalyvavo kai kurie darbuotojai. Kai buvo pateikta kandidatūra P.Gylio, aš pasakiau, kad kaip žmogui jam priekaištų nėra, bet mes paprašėme, kad jis įvertintų atsakingiau jo pasisakymus rinkimų kampanijos metu prieš teisėsaugos institucijas. Aš aiškiai pasakiau po to Seime, kad sprendimas bus po teisėsaugos pažymos pateiktos ir kitos informacijos“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Pasak jo, nereikia pamiršti, kad galutinį sprendimą ministrus skiriant priima prezidentė.

Pirmadienį, iškart po to, kai P.Gylio kandidatūra buvo atmesta, su premjeru susitikti atskubėjo R.Paksas. Po susitikimo jis pranešė premjerui pateikęs tris kandidatus į vidaus reikalų ministrus, tačiau jų pavardžių neatskleidė.

A.Butkevičius patvirtino, kad kandidatai yra trys.

„Yra trys kandidatai pasiūlyti dabar. Pavardžių neatskleisiu. Jas įvardinti galėsiu vieno arba visų trijų tada, kai bus pasirašytas dekretas dėl ministro S.Skvernelio atleidimo“, – aiškino A.Butkevičius.

Teikimą atleisti S.Skvernelį premjeras sakė jau perdavęs prezidentūrai, nors anksčiau A.Butkevičius kalbėjo, kad S.Skvernelis gali dirbti tol, kol atsiras geras kandidatas jį pakeisti.

„Pasirodė praėjusią savaitę tam tikri pranešimai per jo patarėjus, kurie yra susieti su rinkimų kampanija. Mes prieš tai buvom sutarę, kad jokių politinių darbų nei iš jo, nei iš jo komandos nebus. Dėl to, kad nesilaikoma susitarimų, yra pateiktas dekretas“, – sakė A.Butkevičius.

S.Skvernelis tikino, kad jis užima politines pareigas, todėl ir kalba apie politiką, atsako į žurnalistų klausimus, kokie jie bebūtų.

„Aš tikrai nekritikavau Vyriausybės veiklos, kas būtų nesusipratimas visiškas ir neatsisakau vykdyti Vyriausybės programos. To nėra“, – premjero kritiką atmeta S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas