Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 04 /14:31

Alytaus mokykloje paaugliui pasidarė bloga: direktorė negali patvirtinti, kad jis apsinuodijo

Alytaus žiniasklaida skelbia apie vienoje miesto mokykloje galimai psichoaktyviosiomis medžiagomis apsinuodijusį paauglį. Teigiama, kad trylikametis buvo kruvinas nukritęs mokyklos tualete, tačiau ugdymo įstaigos vadovė šios informacijos 15min patvirtinti negalėjo. Situaciją šiuo metu aiškinasi ir vaiko teisių gynėjai.
Pilaitės gimnazijos atidarymo šventė
Mokykla / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Apie galimą apsinuodijimo atvejį antradienį pranešė vietos naujienų portalas alytusplius.lt.

Jis, remdamasis anoniminiais šaltiniais, pranešė, kad vaikas, galimai vieno Alytaus politiko sūnus, buvo rastas nukritęs ir kruvinas mokyklos tualete, o vėliau nuneštas pas seselę.

Anot portalo, trylikametis galėjo apsinuodyti psichoaktyviosiomis medžiagomis, pilamomis į elektroninių cigarečių skystį.

123RF.com nuotr./Elektroninė cigaretė
123RF.com nuotr./Elektroninė cigaretė

„Vienam vaikinukui pasidarė bloga“

15min išsiaiškino, kad incidentas įvyko Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje.

Jos direktorė Loreta Šernienė teigė, kad septintokui prieš pirmą pamoką pasidarė bloga.

„Vienam vaikinukui prieš pamokas pasidarė bloga, jis buvo nuvestas pas mokyklos medikę – sesutę, ir iškviesti tėvai, kurie išsivežė jį namo“, – 15min pasakojo mokyklos vadovė.

Alytaus šv. Benedikto gimnazijos nuotr./Loreta Šernienė
Alytaus šv. Benedikto gimnazijos nuotr./Loreta Šernienė

Jos žiniomis, vaikui pasidarė bloga prieš kūno kultūros pamoką, o pas mokyklos medikę jį nuvedė draugas.

Mokyklos vadovė taip pat tvirtino negalinti teigti, kad vaikas apsinuodijo psichoaktyviosiomis medžiagomis.

„Jis pats atėjo su draugu iki seselės, nes jam pasidarė bloga. Tiesiog jis persirengė prieš fizinį ugdymą, nuėjo į tualetą, ten jam pasidarė bloga ir jis buvo draugo nuvestas pas sesutę (...) Kad jis apsinuodijęs, mes to teigti kol kas negalime“, – kalbėjo L.Šernienė.

Ji taip pat sakė neturinti žinių, kad trylikametis tualete rastas kruvinas.

„Jėzau, iš kur tokios žinios? Pirmą kartą girdžiu (...) Tikrai negaliu to teigti. Pasidomėsiu tuo, nes pirmą kartą girdžiu“, – tvirtino gimnazijos vadovė.

Anot L.Šernienės, trylikamečio antradienį mokykloje nėra.

Situaciją aiškinasi vaiko teisių gynėjai

Kaip 15min informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė Ieva Daukšienė, vaiko teisių gynėjai šiuo metu aiškinasi situaciją.

„Apie (...) minimą atvejį vaiko teisių gynėjai sužinojo iš viešojoje erdvėje paskelbtos informacijos ir šiuo metu aiškinasi situaciją bendraudami ir siūlydami pagalbą tiek vaikui ir jo tėvams, tiek bendradarbiaudami su policijos pareigūnais ir ugdymo įstaigos darbuotojais“, – teigė tarnybos atstovė.

Anot jos, psichoaktyviųjų medžiagų vartojimas ir jomis apsinuodiję paaugliai – vis dažnėjanti problema, dėl kurios pranešimų sulaukia ir vaiko teisių gynėjai.

Vida Press nuotr./Elektroninė cigaretė
Vida Press nuotr./Elektroninė cigaretė

Jie ragina tėvus išlaikyti budrumą ir domėtis tuo, ką ir kur veikia jų vaikai, kas yra jų draugai, rūpintis vaikų užimtumu.

„Vaiko artimieji turėtų stebėti galimai problemą signalizuojančius pavojaus ženklus – pasikeitusį įprastą vaiko elgesį, dažną nuotaikų kaitą, miego ir mitybos sutrikimus, suprastėjusius mokymosi pasiekimus“, – sakė I.Daukšienė.

Vis dėlto, anot tarnybos atstovės, svarbu nedaryti skubotų išvadų ir skirti laiko atviram, nuoširdžiam pokalbiui su vaiku apie psichoaktyviųjų medžiagų daromą žalą, vaiko savijautą ir bendraamžių daromą įtaką, galimybę iškilusiomis problemomis pasidalinti šeimoje ir drauge ieškoti geriausių sprendimų bei reikiamos pagalbos.

„Jeigu tėvai mato, kad vaikas jau yra priklausomas, labai svarbu kuo skubiau kreiptis į specialistus. Padėti tokiose situacijose pasiruošę medikai, priklausomybės ligų specialistai, vaiko teisių gynėjai. Atminkime, kad vaikas gali suklupti, tačiau jam visuomet svarbu jausti tėvų palaikymą ir gauti pagalbą. O suaugusiems labai svarbu laiku pastebėti vaikų ir paauglių elgesio pasikeitimus ir nedelsiant kreiptis pagalbos“, – kalbėjo I.Daukšienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito