Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alytaus valdžia ginasi: N.Cesiulis nemelavo, sutartis su delfi.lt – dėl kito straipsnio

Alytaus radijui „FM99“ šią savaitę paskelbus, kad vietos meras Nerijus Cesiulis galėjo meluoti apie tai, jog už savo ir savo žmonos Aurelijos interviu naujienų portale delfi.lt sumokėjo pats, savivaldybė dar kartą tvirtina, kad už viešas lėšas reklaminio straipsnio nepirko. Savivaldybė tikina, kad sutartis su naujienų portalu sudaryta dėl straipsnio apie investicijas, kuris esą vis dar rašomas.
Nerijus Cesiulis
Nerijus Cesiulis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, Alytaus miesto savivaldybės administracija 1,2 tūkst. eurų vertės sutartį su naujienų portalu delfi.lt sudarė gegužės 15 dieną. Žodinis mažos vertės susitarimas galiojo iki birželio 14 dienos.

Alytaus radijas „FM99“ šią savaitę skelbė, kad būtent šia sutartimi Alytaus valdžia galėjo apmokėti vietos mero ir jo sutuoktinės interviu, paskelbtą delfi.lt būtent gegužės 15 dieną.

To teksto autore nurodoma savivaldybės Komunikacijos skyriaus darbuotoja, tačiau tuo pačiu straipsnis pažymėtas kaip „užsakomasis turinys“, kas reiškia, kad už jį buvo sumokėta.

Sumokėta už dar neparašytą straipsnį

15min šią savaitę, pasirodžius „FM99“ publikacijai, kreipėsi į Alytaus miesto savivaldybę su klausimu, kokio konkrečiai straipsnio viešinimo paslauga buvo perkama.

Taip pat savivaldybės paprašyta pasidalinti sutartimi.

Alytaus miesto savivaldybės atstovė spaudai Loreta Gaižiuvienė 15min skirtą atsakymą pradėjo nuo patikslinimo, nors to ir nebuvo klausiama.

Tuo pačiu ji teigė, kad sutartis su delfi.lt sudaryta dėl kito straipsnio viešinimo.

„Patiksliname, kad Alytaus miesto savivaldybės administracija nepirko Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio ir jo žmonos interviu viešinimo portale Delfi paslaugos, tačiau su portalu Delfi sudarė sutartį dėl straipsnio investicijų tema viešinimo“, – teigė savivaldybės atstovė.

Jos teigimu, už pastarojo straipsnio viešinimą delfi.lt bus sumokėta tik tada, kai jis bus publikuotas, kadangi tekstas šiuo metu – vis dar rašomas.

„Alytaus miesto savivaldybės administracija planuoja skelbti seriją straipsnių įvairiose žiniasklaidos priemonėse apie Alytaus Pramonės parką ir į Alytų ateinančius investuotojus. Publikacija šiuo metu rengiama, renkama informacija, daromi interviu su investuotojais. Taigi, su portalu Delfi viešųjų pirkimų sistemoje yra sudaryta žodinė sutartis“, – pasakojo L.Gaižiuvienė.

Susimokėjo pats?

15min primena, kad aistrų dėl interviu su N.Cesiuliu ir jo sutuoktine Aurelija kilo gegužės viduryje, kai šis buvo paviešintas ne tik vietos žiniasklaidoje, tačiau ir delfi.lt, kur tekstas buvo pažymėtas kaip užsakomasis turinys.

Tuo metu mero atstovė spaudai Vija Kudzienė 15min tvirtino, kad už tekstą ir fotosesiją N.Cesiulis susimokėjo pats, o savivaldybės darbuotoja interviu rašė po darbo valandų, kadangi ne tik dirba savivaldybėje, bet yra ir „žurnalistė, dirbanti su verslo liudijimu“.

Mero elgesį, ar šis nepiktnaudžiavo Alytaus miesto savivaldybės administraciniais resursais, tuo metu sakė vertinsianti vietos tarybos Etikos komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus