Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 21

Alytiškiams patikės dalį miesto biudžeto

Alytaus valdžia nusprendė į miesto biudžeto pinigų dalybas įtraukti pačius alytiškius – pasiūlė jiems nuspręsti, kam šiemet turėtų atitekti 50 tūkst. eurų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Alytaus miesto panorama
Alytaus miesto panorama / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dzūkijos sostinės vadovai teigia, jog taip alytiškiai bus įtraukti į miesto reikalų sprendimą ir taps bendruomeniškesni. Tuo metu oponentai perspėja, kad nors sumanymas ir geras, jo įgyvendinimas bus sunkus ir vietos valdžiai gali tapti išbandymu veiklos skaidrumu.

„Norime paskatinti miestiečius rodyti iniciatyvą tvarkant miestą, įtraukti juos į miesto valdymą, kad patys spręstų jo problemas, jaustųsi už jį atsakingi“, – dienraščiui sakė Alytaus meras Vytautas Grigaravičius.

Alytaus miesto savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Jurgis Krasnickas tvirtino pritariantis sumanymui dalį miesto biudžeto leisti skirstyti patiems alytiškiams, tačiau jis teigė besibaiminantis, kad gera iniciatyva gali įstrigti biurokratiniame liūne.

„Apačios visada geriau žino, ko joms reikia, negu viršūnės. Tik labai svarbu, kad atranka, balsavimas vyktų labai skaidriai, būtų reikiama kontrolė. Nuo to priklausys ir paties eksperimento likimas“, – pažymėjo J.Krasnickas.

Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininkė Reda Kneizevičienė akcentavo, kad yra pasitaikę nemažai atvejų, kai su bendruomenėmis būdavo suderinamos vienos paraiškos, tačiau realiai per savivaldybes įgyvendinti kiek kitokie projektai, kurie būdavo reikalingesni merijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas