Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alytus gydytojų pritraukimui siūlo 30 tūkst. eurų į rankas

Alytaus miesto savivaldybės taryba pakeitė tvarkos aprašą, kuriuo vadovaujantis skiriama finansinė parama į savivaldybei pavaldžias gydymo įstaigas dirbti atvykstantiems trūkstamų specialybių gydytojams bei rezidentams. Gydytojams iškart bus sumokama 30 tūkst. eurų į rankas. Finansinę paramą nuo šiol gaus ir valstybės finansuojamose vietose studijuojantys rezidentai, rašoma Alytaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.
Ligoninė
Ligoninė / 123RF.com nuotr.

Iki šiol atvykstantiems trūkstamų specialybių gydytojams trejus metus buvo mokama po 10 tūkst. eurų į rankas kasmet. Dabar 30 tūkst. eurų į rankas bus sumokama iš karto tiems gydytojams, kurie pasirašo darbo sutartį ketveriems metams ir atvyksta į Alytų gyventi.
Taip pat pakeista trūkstamų specialybių rezidentų (asmenys, baigę 6 metų medicinos studijas ir studijuojantys toliau, paprastai 4–6 metus) finansinės paramos tvarka.

Dabar rezidentui, tęsiančiam studijas valstybės nefinansuojamoje vietoje, kasmet mokama ne daugiau kaip 10 tūkst. eurų dydžio stipendija pagal rezidentūros išlaidų sąmatą, skirtą joms padengti.

Miesto tarybai pakeitus finansinės paramos į savivaldybei pavaldžių gydymo įstaigų trūkstamas specialybes tvarkos aprašą, tokia pat finansinė parama bus skiriama ir valstybės finansuojamose vietose studijuojantiems rezidentams. Tokiu būdu šie rezidentai dar gaus stipendiją ir iš miesto savivaldybės.

Ir nesvarbu, kelintame kurse rezidentas studijuoja. Metinę stipendiją, kuri atitinka universitetų nustatytą metinę rezidentūros kainą (dabar ji siekia 8 307 Eur), Alytaus miesto savivaldybė gali skirti ne tik pirmakursiui, bet ir trečiakursiui.

Pabaigus rezidentūros studijas gydytojas bus kviečiamas padirbėti pasirinktoje mūsų miesto gydymo įstaigoje tiek pat metų, kiek Alytus jam mokėjo stipendiją.

Stipendijas šiuo metu gauna 16 būsimų gydytojų, iš kurių vienas jau pradėjo dirbti apskrities S.Kudirkos ligoninėje.

Alytaus miesto savivaldybė atvykstantiems dirbti trūkstamų specialybių gydytojams į jai pavaldžias gydymo įstaigas finansinę paramą skiria nuo 2019 metų. Iš pradžių gydytojams trejus metus kasmet į rankas buvo mokama po 5 tūkst. eurų.

Nuo to laiko į Alytaus polikliniką ir Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninę pritraukta 15 gydytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas