Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 09 04

Ambasadoriai Rugsėjo 1-osios proga linkėjo lituanistinių mokyklėlių bendruomenėms ir toliau puoselėti tautiškumą

Naujus mokslo metus pirmosiomis rugsėjo dienomis pradėjo ne tik Lietuvos mokyklos, bet ir užsienio šalyse veikiančios lituanistinės mokyklėlės. Jų surengtose rugsėjo 1-osios šventėse dalyvavę Lietuvos ambasadoriai dėkojo mokyklėlių bendruomenėms už lietuvybės puoselėjimą užsienyje ir linkėjo toliau tęsti šią kilnią misiją.
Lietuvos ambasadorius Norvegijoje Andrius Namavičius Rugsėjo 1-osios proga sveikino lituanistinių mokyklėlių moksleivius
Lietuvos ambasadorius Norvegijoje Andrius Namavičius Rugsėjo 1-osios proga sveikino lituanistinių mokyklėlių moksleivius / URM nuotr.

Lietuvos ambasadorius Airijoje Vidmantas Purlys rugsėjo 1 dieną Dublino „Keturių vėjų“ lituanistinės mokyklos mokytojams dėkojo už nesavanaudišką ir reikšmingą darbą, o mokiniams – už norą pažinti Tėvynės istoriją ir tobulinti gimtosios kalbos žinias.

„Lituanistinė mokykla – tai ypatinga vieta, kur mokytojai moko ne tik iš knygos, bet ir iš širdies, kurioje buriasi aktyvūs ir pilietiški lietuvių bendruomenės nariai“, – sakė V. Purlys.

Ambasados duomenimis, Airijoje šiuo metu veikia dešimt lituanistinių mokyklų, įsikūrusių Dubline, Kaslbare, Karikmakrose, Kavane, Korke, Monachane, Malingare, Vaterforde ir Trime. Daugumą jų įsteigė Airijos lietuvių bendruomenė.

Gardino apskrities Rimdžiūnų lituanistinės mokyklos šventėje dalyvavęs Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Linas Linkevičius jaunuoliams linkėjo būti smalsiems, drąsiai žengti mokslo ir žinių keliu ir patirti neįkainojamą pažinimo džiaugsmą.

Ambasadorius pabrėžė, kad mokykla yra tarsi šeima, kurioje puoselėjamos tautiškumo tradicijos, ir teigė tikįs, jog ateityje ši šeima augs ir stiprės.

Lietuvos ambasada Norvegijoje prisidėjo, kad šiais mokslo metais duris atvertų dvi naujos lituanistinės mokyklėlės Bergene ir Dramene.

Bergeno lietuvių bendruomenę pasveikino Lietuvos ambasadorius Norvegijoje Andrius Namavičius, o pirmąsias pamokas Drameno lituanistinės mokyklos mokiniams vedė iš Lietuvos atvykusios mokytojos.

Abiejų mokyklėlių mokiniams įteikti lietuvių kalbos vadovėliai „Labas“.

Lituanistinių mokyklų užsienyje tikslas – mokyti išeivių iš Lietuvos atžalas lietuvių kalbos, supažindinti jas su šalies istorija, kultūra bei papročiais, padėti išlaikyti ryšius su Tėvyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas