Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 09 14

Anglijos „X-Factor“ nesėkmę patyrusi Vaida Žmuidinaitė kaltinama aibe nusikaltimų

Prieš septynerius metus Jungtinės Karalystės „X-Factor“ konkurse pasirodžiusi ir „kniaukiančia kate“ išvadinta Vaida Žmuidinaitė rugpjūčio pabaigoje tapo viena gražiausių Londono merginų. Netrukus po to į 15min redakciją kreipėsi vyras, tvirtinantis, kad lietuvė jam skolinga tūkstančius, negana to, pinigus apgavystėmis ji, esą, išvilioja iš daugybės skirtingų vyrų bei dažnai keičia tapatybę.
Vaida Žmuidinaitė neseniai tapo viena gražiausių Londono merginų.
Vaida Žmuidinaitė neseniai tapo viena gražiausių Londono merginų.

Belgijoje įsikūrusios įrašų studijos „Tofmelon“ prodiuseriu bei muzikantu prisistatantis Chriso Martino sceniniu slapyvardžiu pasivadinęs (pilnas vardas Christian Hanry Jaques Maerten) vyras, teigia pakvietęs lietuvę dirbti su jo įrašų studija dar 2008-aisiais. Laukdamas merginos atvykstant, tikino jai siuntęs daugybę pinigų, mat V.Žmuidinaitei vis prireikdavo finansų įvairioms išlaidoms.

Siuntė pinigų iš gailesčio

„Atvykti į studiją Briuselyje iš užsienio jai reikėjo pinigų, tad pervedžiau. Ji skambino iš Vokietijos, kitą dieną jau iš Londono ir sakė, kad atsidūrė ten, nes užmigo autobuse. Vėliau teigė, kad baigiasi jos ukrainietiško paso galiojimo laikas, tad reikia pinigų naujam.

Vėliau – kad ją apsvaigino narkotikais ir išprievartavo, tad ji ligoninėje. Po to sugedo jos telefonas, kuriam vėl reikėjo pinigų...“ – priežastis, dėl kurių lietuvė esą prašė finansinės paramos vardijo Ch.Martinas. Pasiteiravus apie ukrainietišką pasą, vyras teigė išgirdęs iš Vaidos, kad ši pakeitė pilietybę ir nebėra lietuvė.

Facebook.com/Vaidos Žmuidinaitės žinutė socialiniame tinkle.
Facebook.com/Vaidos Žmuidinaitės žinutė socialiniame tinkle.

Vyras tvirtino, kad siuntė pinigus ne tik V.Žmuidinaitei, tačiau ir į kitų asmenų banko sąskaitas, kurie, esą, turėję perduoti pinigus lietuvei. Šiuos mokėjimus patvirtinančių dokumentų pašnekovas nepateikė.

Paklaustas, ar nekilo įtarimų, kad jį apgaudinėja ir kodėl siuntė pinigus, vyras tvirtino gailėjęs lietuvės ir tikėjęs jos sėkme muzikos versle. Esą ši dainuoja puikiai, tad turi galimybę padaryti karjerą ir dirbdama grąžinti jam vis didėjančią skolą. „X-Factor“, jos sesers mirtis, narkotikai, išprievartavimas... Narkotikai keičia elgesį ir naikina logiką. Telefonu kalbėdavau su ja, tačiau šalia kažkokie žmonės vis diktuodavo jai, ką sakyti“, – apie norą padėti lietuvei bei įtarimus vartojant narkotikus pasakojo vyras.

Narkotikai keičia elgesį ir naikina logiką. Telefonu kalbėdavau su ja, tačiau šalia kažkokie žmonės vis diktuodavo jai, ką sakyti.

Ilgainiui pašnekovui kilo įtarimų, tad šis sako kreipęsis į Lietuvoje veikiančią advokatų kontorą prašydamas padėti atsiimti pinigus. Advokatė Irma Janonytė, kuri, pasak Ch.Martino, jam padėjo, prieš penkerius metus vykusią situaciją komentuoti atsisakė.

Pašnekovas 15min pateikė 40 telefono numerių, priklausančių Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Rusijos, Ispanijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Belgijos telekomunikacijų tinklams, bei tikino, kad visais numeriais su juo bendravo pati V.Žmuidinaitė. Visi nurodyti numeriai – išjungti, tad nei jais, nei kitais būdais žurnalistei su lietuve susisiekti nepavyko.

Kreipėsi į policiją dėl šmeižto

Vyro teigimu, lietuvė socialiniuose tinkluose turi ne vieną paskyrą, kuriomis naudodamasi kreipiasi į užsieniečius vyrus bei prašo jų finansinės paramos. 4-iose V.Žmuidinaitės, taip pat Oksanos Juškevičiūtės bei Roxsanos Exo vardais sukurtose socialinio tinklo „Facebook“ paskyrose skelbiama, jog studija „Tofmelon“ – tik prekybos merginomis bei narkotikais priedanga.

„Facebook“ paskyrose skelbiama, jog studija „Tofmelon“ – tik prekybos merginomis bei narkotikais priedanga.

„TOFMELON pavadino ją Miraxi, videoklipe ji buvo apsvaiginta narkotikais. Kur žiūri policija? Jie nedirba ir gauna pinigus už tai, kad mus parduoda. Išprotėję ir korumpuoti žmonės nesupranta, kad kita auka gali tapti jų dukra. „Tofmelon“ seniai turėtų būti už grotų už tapatybių vagystę. Jie pasisavino ir Vaidos Žmuidinaitės ID. Nesiųskite pinigų TOFMELON sekso namams“, – rašoma vienoje iš V.Žmuidinaitės paskyrų drauge su šviesiaplaukės merginos nuotrauka.

Toje pačioje paskyroje ne kartą skelbiama ir Ch.Martino fotografija, tvirtinant, kad vyras nėra muzikantas, o tik apgavikas, mėginantis išvilioti pinigus iš naivių merginų. Paskyroje rašoma apie prostitucijos verslą, kuriuo, esą, užsiima minėta muzikos įrašų studija. Panašių įrašų gausu ir Oksanos Juškevičiūtės paskyroje.

Studios „Tofmelon“, kurioje dirbantis teigia Ch.Martinas, tinklalapio lankytojus pasitinka V.Žmuidinaitės nuotrauka bei teiginys, kad ši esanti apgavikė.

Studijos TOFMELONE tinklalapis.
Studijos TOFMELON tinklalapis.

Mėgėjiškai sukurtame tinklalapyje galima rasti lietuviškų merginų vardų, paveikslėlių, išdabintų merginų nuotraukomis. Informacijos apie įrašų studijos veiklą portale nepateikiama.

Paveikslėlis iš įrašų studija besivadinančios įmonės tinklalapio.
Paveikslėlis iš įrašų studija besivadinančios įmonės tinklalapio.

Vienintelį albumą dar 1978-aisiais išleidęs Ch.Martinas kaltina lietuvę ne tik skolos negrąžinimu, bet ir šmeižtu. Vyro teigimu, V.Žmuidinaitė siuntė jam grasinančius laiškus pasivadinusi skirtingais vardais, tačiau jis supratęs, kad jį šiurpina sena pažįstama.

Paveikslėlis iš įrašų studija besivadinančios įmonės tinklalapio.
Paveikslėlis iš įrašų studija besivadinančios įmonės tinklalapio.

Po šių laiškų bei internete pasirodžiusių kaltinimų jam, vyras pranešė apie tai Jungtinės Karalystės policijos apgavysčių biurui. Pasak jo, prieš keletą savaičių išsiųstas pranešimas atsakymo dar nesulaukė, tačiau tokie dalykai šalyje paprastai užtrunka.

Vyras tikino, kad lietuvė apgaulės būdu išviliojo pinigų ne vien iš jo, tačiau kitų tariamai nukentėjusių vyrų tapatybių atskleisti nepanoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai