Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai teigė kol kas negalintys pasakyti tikslios mėsos spindėjimo priežasties, tačiau griežtai uždraudė vartoti šį produktą, nes jame gali būti gyvybei pavojingų bakterijų.
Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Egidijus Simonis „Lietuvos žinioms“ pasakojo, kad tai ne pirmas atvejis, kai vartotojai praneša apie švytinčią mėsą. Pirmą kartą su tokiu reiškiniu susidurta 2006-aisiais.
Šiuo atveju specialistas įtaria, jog pakitus mėsos laikymo sąlygoms arba jai gendant ima sparčiai daugintis pseudomona genties bakterijos, tai ir sukelia švytėjimą.
Suvalgius užkrėstos mėsos, bakterijos, kurios gali sukelti net mirtį, patenka į žmogaus organizmą. Šios bakterijos yra atsparios netgi antibiotikams.
Nusipirkę tokios mėsos vartotojai turi kreiptis į prekės pardavėją, šis privalo ją pakeisti arba grąžinti pinigus. Jei jis atsisakytų tai padaryti, konfliktą ims spręsti maisto ir veterinarijos specialistai.