Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2010 03 05

Ant kauniečių stalo – švytinti mėsa

Kauniečių šeima susidūrė su keistu reiškiniu – turguje pirkta mėsa vakare pradėjo švytėti. Specialistai teigia, jog tokia mėsa gali būti mirtinai pavojinga, rašo „Lietuvos žinios“.
Mėsa
Mėsa / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Mėsa Bakterijos

Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai teigė kol kas negalintys pasakyti tikslios mėsos spindėjimo priežasties, tačiau griežtai uždraudė vartoti šį produktą, nes jame gali būti gyvybei pavojingų bakterijų.

Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Egidijus Simonis „Lietuvos žinioms“ pasakojo, kad tai ne pirmas atvejis, kai vartotojai praneša apie švytinčią mėsą. Pirmą kartą su tokiu reiškiniu susidurta 2006-aisiais.

Šiuo atveju specialistas įtaria, jog pakitus mėsos laikymo sąlygoms arba jai gendant ima sparčiai daugintis pseudomona genties bakterijos, tai ir sukelia švytėjimą.

Suvalgius užkrėstos mėsos, bakterijos, kurios gali sukelti net mirtį, patenka į žmogaus organizmą. Šios bakterijos yra atsparios netgi antibiotikams.

Nusipirkę tokios mėsos vartotojai turi kreiptis į prekės pardavėją, šis privalo ją pakeisti arba grąžinti pinigus. Jei jis atsisakytų tai padaryti, konfliktą ims spręsti maisto ir veterinarijos specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos