Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 15

Ant Šilalės savivaldybės suplevėsavusi Rusijos vėliava nemaloniai nustebino gyventojus

Šilalės miestas per Žolinę švenčia savo dieną. Tačiau dalis miesto gyventojų gerokai nustebo, ta proga ant savivaldybės pastato išvydę Rusijos vėliava. Šilalės meras Jonas Gudauskas tvirtina, kad jokio kriminalo šioje istorijoje nėra – vėliava buvo iškabinta šalia Lietuvos ir Europos Sąjungos vėliavų taip pagerbiant iš kaimyninės Kaliningrado srities atvykusių miestų atstovus.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / Kosto Mačionio nuotr.

Šilališkis Dovydas šeštadienį pasidalino nuotraukomis, kuriose matosi, kad Šilalės savivaldybės sieną puošia Rusijos vėliava. „Vakar prasidėjo mūsų miestelio, Šilalės, šventė. Ir štai kokių vaizdų buvo galima išvysti ant miesto savivaldybės sienos“, – nuostabos neslėpė vyras.

Tuo tarpu Šilalės meras J.Gudauskas šitoje situacijoje įžvelgia tik kažkokius politinius žaidimus. Esą jokio kriminalo nėra – penktadienį savivaldybę aplankė svečiai iš Kaliningrado srities.

Kosto Mačionio nuotr./Rusijos vėliava papuoštas Šilalės rajono savivaldybės pastatas
Kosto Mačionio nuotr./Rusijos vėliava papuoštas Šilalės rajono savivaldybės pastatas

„Trispalvės kažkodėl nenupaveikslavo, nupaveikslavo tik Rusijos vėliavą. Mes bendradarbiaujame su Kaliningrado srities Sovietsku ir Slavsku (Tilžė ir Gastos – red.past.), visos delegacijos buvo, taip pat lenkų. Europos Sąjungos vėliava buvo. Dabar žaidžiam visokius negražius žaidimus. Jeigu per šventę galime politikuoti, tai politikuokime toliau tada“, – pareiškė meras.

Anot J.Gudausko, taip būdavo kasmet per miesto šventę, tačiau kažkodėl tik šiemet į tai atkreiptas dėmesys. „Šalia yra ir valstybinė, ir ES, ir Šilalės vėliava, ir kitų mūsų partnerių vėliavos, o užkliuvo tik viena šalia buvusi Rusijos vėliava“, – piktinosi meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito