Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 05

Antanas Guoga nori pakeisti euroskeptikų lyderį Nigelį Farage'ą – ketina tapti UKIP lyderiu

Antradienį britų žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad britų euroskeptikų partijos UKIP lyderiu panoro tapti Lietuvos europarlamentaras Antanas Guoga. Tai netrukus patvirtino ir pats buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ A.Guoga paskelbė, kad šią savaitę apie atsistatydinimą paskelbusiam „Brexit“ vėliavnešiui N.Farage'ui įteikė savo kandidatūros dokumentus.

„Peržiūrėjau partijos dokumentus ir nematau jokios priežasties, kodėl toks žmogus kaip aš negalėtų kandidatuoti“, – rašė A.Guoga.

Savo laiške A.Guoga išdėstė argumentus, kodėl jis taptų puikiu UKIP partijos lyderiu.

Jis mini, kad yra pusiau lietuvis, pusiau australas, todėl puikiai supranta, ką reiškia imigracijos problemos.

„Pasitraukti nugalėjus. Kaip profesionalus pokerio žaidėjas, kuomet aš laimėdavau, pasitraukdavau nuo stalo. Tai artima UKIP lyderystei“, – tikina A.Guoga, atkreipdamas dėmesį į N.Farage'ą, kuris po pergalės referendume dėl išstojimo iš ES, paskelbė apie pasitraukimą iš partijos vadovybės.

Dar viena priežastimi A.Guoga įvardija savo proeuropietiškumą. „Naujausi tyrimai rodo, kad 1,2 mln. britų rinkėjų po referendumo apgailestavo dėl savo pasirinkimo. UKIP reikia kandidato, kuris išplėstų diskusijas atstovaujant partijai“, – tikina Lietuvos politikas.

„Scanpix“/AP nuotr./Nigelas Farage'as
„Scanpix“/AP nuotr./Nigelas Farage'as

Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis N. Farage'as pirmadienį paskelbė, kad traukiasi iš partijos vadovo posto. Esą jis „atliko savo misiją“ po referendumo, kuriame britai balsavo už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES).

„Nusprendžiau pasitraukti iš UKIP lyderių. Stovyklos „Leave“ pergalė reiškia, kad mano tikslas pasiektas. Į politiką iš verslo pasukau, nes norėjau, kad mano šalis būtų suvereni, o ne siekdamas politiko karjeros.

„Peržiūrėjau partijos dokumentus ir nematau jokios priežasties, kodėl toks žmogus kaip aš negalėtų kandidatuoti“, – rašė A.Guoga.

UKIP yra geroje pozicijoje ir toliau pritrauks daug balsų. Mes paliksime ES, bet pasitraukimo sąlygos dar neaiškios. Jei vyriausybė per daug muistysis, geriausios UKIP dienos – dar ateityje“, – pareiškė N.Farage'as.

Dar prieš šį referendumą A.Guoga buvo metęs iššūkį N.Farage'ui. Lietuvis britų nacionalistui pasiūlė iš milijono eurų lažintis dėl referendumo baigties. Savo laiške N.Farage'ui lietuvis europarlamentaras teigė paaukosiantis 1 mln. eurų brito pasirinktai labdaros organizacijai, jei stovykla „Leave“ triumfuos ir rinkėjai nuspręs pasitraukti iš ES.

Jei Jungtinė Karalystė balsuos už pasilikimą, 1 mln. eurų labdarai turės skirti jau N.Farage'as, o kur keliaus parama, spręs A.Guoga.

Referendume 52 proc. britų nusprendė trauktis iš ES, 42 proc. norėjo likti Bendrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito